Toplu Iftar Gelenegini Sehirde Yasatiyorlar

Burhaniye ilçesinde, genellikle kirsal kesimden gelen vatandaslarin oturdugu Cumhuriyet Mahallesinde düzenlenen iftar yemegi yüzlerce vatandasi bulusturdu. Sinan Kul’un öncülügünde bir araya 10 ailenin hazirladigi yemekler sokakta kurulan masalarda ikram edildi.

Toplu Iftar Gelenegini Sehirde Yasatiyorlar
Daha çok köylerde devam eden toplu iftar gelenegi, Cumhuriyet Mahallesinde de yasatiliyor. Oruçlar, ezanin okunmasi ile birlikte kadinlarin hazirladigi çesit çesit yemeklerle açilirken, sonunda da dua yapildi. Konuklari karsilayan Sinan Kul ve arkadaslari katilimcilara tesekkür etti. Toplu iftar gelenegini yasatmaya kararli olduklarini anlatan Sinan Kul, “Pek çok köyümüzde toplu iftar gelenekleri devam ediyor. Bizde burada gelenegimizi yasatmaya çalisiyoruz, Bu yilda iftarimizi yaptik. Destek olan arkadaslarimiza ve iftarimiza katilanlara tesekkür ediyoruz” dedi.

Mehmet Öktemer’de, “Toplu iftar gelenegini devam ettiren vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Devamini diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Mahallesindeki iftara, Ak Parti Ilçe Baskani Namik Kemal Gedikoglu ile yönetim kurulu üyelerinden Metin Bilgiç, Raif Çokçetin, Latif Mete, Gençlik Kollari Baskani Onur Karadag, Kadin Kollari yönetiminden Halide Ikbal Adas, Ören Mahalle temsilcisi Hamdi Mengi ve yüzlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA