Sehit Ve Gazi Aileleri Polis Teskilatinin Yil Dönümünü Kutladi

15 Temmuz Demokrasi Sehitleri, Gazileri ve Terör Magdurlari Dernegi Genel Baskani Abbas Gündüz, Türk Polis Teskilati’nin 178. yil dönümünü kutladi.

Sehit Ve Gazi Aileleri Polis Teskilatinin Yil Dönümünü Kutladi
Türk Polis Teskilatinin kurulusunun 178 yil dönümünde basta Içisleri Bakani, Emniyet Genel Müdürü ve tüm emniyet mensuplarinin bayramini kutladigini belirten Gündüz, gerek yurt içinde gerek yurt disinda verilen bütün görevleri layikiyla yerine getiren kahraman polis teskilatinin, zor ve mesakkatli bir görev yürüten emniyet mensuplarinin çok zor sartlarda vazifelerini yerine getirdigini söyledi.



Basta terör ve teröristlerle mücadelede, FETÖ ile mücadele olmak üzere asayisin saglanmasi, kaçakçiligin önlenmesi, trafik akisinin saglanmasi, halkin can ve mal güvenliginin saglanmasi ve daha birçok önemli görevi yürütmekte olan polis teskilatinin bu ugurda sehitler ve gaziler verdigini ifade eden Gündüz, söyle konustu:

“Özellikle 15 Temmuz hain ve alçak darbe girisiminin basarisizlikla sonuçlanmasinda, emniyet teskilatinin çok büyük katkisi vardir. Emniyet teskilati 15 Temmuz gecesinde basta Özel Harekat Daire Baskanligi’nda, Ankara Emniyet Müdürlügü’nde olmak üzere daha birçok yerde sehitler ve gaziler verme pahasina kahramanca direnis göstermis ,ülkemiz de bati eliyle yapilan hain darbecilere boyun egmemislerdir. Darbecilerin püskürtülmesi için kahramanca mücadelelerini sürdürmüslerdir. 15 Temmuz’dan sonra da adeta 7/24 çalisarak çok büyük fedakarliklar göstermisler ve göstermeye de devam etmektedirler”.

Çok büyük fedakarliklar ve kahramanliklar gösteren emniyet teskilatinin mensuplari ile ne kadar gurur duyulsa az oldugunu ifade eden Gündüz, “Bizler evlerimizde ailelerimizle, mutlu ve huzurlu yasayalim diye kendi aileleri ve sevdiklerinden ayri vakit geçirmek zorunda kalan bu fedakâr polislerimizin hakkini ödeyemeyiz. Yaptiklari görevler esnasinda onlara yardimci olmak hepimizin görevidir. Böylece onlara karsi bir nebzede olsa haklarimizi ödeyebiliriz. Bu vesilelerle bu kutsal vatan topraklari ugruna sehit olan basta Emniyet Teskilati mensuplari olmak üzere, bütün sehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize de saglikli ömürler diliyorum. Emniyet teskilatimizin 178. kurulus yil dönümünün polislerimize ve ailelerine huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA