Oto Lastikçilerde Degisim Yogunlugu Yasaniyor

Zorunlugu kis lastigi uygulamasinin sona ermesinin ve havalarin isinmasiyla birlikte oto lastikçilerde yogunluk yasanmaya baslandi.

Oto Lastikçilerde Degisim Yogunlugu Yasaniyor
1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kis lastigi uygulamasi nedeniyle Elazig’da vatandaslar araçlarina yaz lastigi taktirmak için oto lastik tamircilerine akin etti. Yasa geregi zorunlu hale getirilen kis lastigi dönemi sona ererken, Elazig Sanayi Sitesinde lastikçilerde yogun mesai basladi.

Vatandaslarin yaz lastiklerini taktirmak için oto lastikçilere akin etmesi sanayi esnafinin yüzünü güldürdü.

Türkiye genelinde 1 Aralik’ta baslayan kislik lastik uygulamasinin 1 Nisan itibariyle bittigini vurgulayan oto lastik ustasi Emre Kaya, “Bu yüzden lastikçilerde yogunluk var. Yazin kislik lastik takarsaniz eger, araciniz hem fazla yakar hem de performansindan düser. Aracinizin yakit tasarrufu saglamasini ve performansinin yüksek olmasini istiyorsaniz yazlik lastik takmanizi tavsiye ederiz. Ramazan ayinda olmamamizdan dolayi isletmemizi saat 08.00’de açiyoruz ve aksam 18.00’e kadar çalisiyoruz. Suan da çok yogunluk var. Hiç durmadan sabahtan aksama kadar çalisiyoruz. Geçen seneye oranla fiyatlar da bir degisiklik yapmadik. Lastik fiyatlarinda zam orani var ama degisim fiyatlarin da herhangi bir degisiklige gitmedik” dedi.

Kaynak: İHA