Manisa'nin Tarihi Geçmisini Anlatacak Müzede Çalismalar Sürüyor

Ulu Önder Atatürk’ün mirasi olan Cumhuriyet’in 100. yili anisina özel olarak Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan Manisa Kurtulus Müzesi projesinde insaat çalismalari hizla devam ediyor.

Manisa'nin Tarihi Geçmisini Anlatacak Müzede Çalismalar Sürüyor
Manisa Büyüksehir Belediyesinin, Cumhuriyet’in 100. yili nedeniyle hazirladigi özel projede insaat çalismalari hizla devam ediyor. Çanakkale Sehitleri Aniti ve Atatürk Sergi Salonu’nun yanindaki alanda yapimi süren Manisa Kurtulus Müzesi, Manisa halkinin Yunan isgali öncesi, esnasi ve sonrasinda yasadiklarini ve verdigi destansi kurtulus mücadelesini yansitacak. Insaat çalismalari hakkinda bilgi veren projenin önemine deginen Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Sanli tarihe sahip olan Cumhuriyet’imizin ilk asrini tamamliyor, yeni yüzyila adim atiyoruz. Biz de Ulu Önder Atatürk’ün mirasi olan Cumhuriyet’in 100. yili anisina özel olarak Manisa Kurtulus Müzesi projesini hazirladik. Bu projemizde, Manisa halkinin Yunan isgali öncesi, esnasi ve sonrasinda verdikleri destansi kurtulus mücadelesini yansitacagiz. Bunun yani sira, kahraman atalarimizin aziz hatiralarini yasatacagiz” dedi.

Projedeki insaat çalismalarinda son durumu paylasan Baskan Ergün, “Fore kazik imalatlarinin tamamlanmasinin ardindan kazi çalismasi bitirildi. Müzenin panorama alaninin temel demir imalatlari tamamlanmis ve temel beton dökümü yapilmistir” dedi.

Kaynak: İHA