Kent Konseyi Baskani Tanfer'den Polis Haftasi Mesaji

Erzurum Kent Konseyi Baskani Hüseyin Tanfer, Türk Polis Teskilatinin 178. kurulus yildönümü nedeniyle kutlama mesaj yayimladi.

Kent Konseyi Baskani Tanfer'den Polis Haftasi Mesaji
Baskan Tanfer, yayimladigi, mesajinda su ifadelere yer verdi; ‘Türk Polis Teskilati, kuruldugu 1845’ten bugüne kadar 178 yillik bilgi ve tecrübesiyle, hukuka ve yasalara bagliliktan ayrilmadan, üstün bir vazife anlayisiyla görevini sürdürmektedir. Emniyet teskilatimizin kahraman mensuplari, Vatanimizin bölünmez bütünlügü, milletimizin huzur içerisinde yasamasi, can ve mal güvenliginin temini için gece gündüz demeden, her türlü sartta büyük bir özveriyle görevini yerine getirmektedir. Kutsal vatan topraklarimizin dört bir tarafinda büyük bir özveri ile çalisan, milletimizin huzuru ve güvenligi için hiçbir fedakârliktan kaçinmayan Türk Polis Teskilatimizin 178. kurulus yil dönümünü ve içinde bulundugumuz ’Polis Haftasi’ni kutluyorum.

Türk Polis Teskilati bu yil 178. yasina giriyor. 10 Nisan 1845 tarihinde Istanbul’da kurulan Polis Teskilatimiz kuruldugu günden bugüne huzurumuz ve güvenligimiz için görevini azimle sürdürmüs, Zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, dürüst ve özverili çalisma anlayisiyla üstlendigi her görevi yerine getiren emniyet mensuplari, insan haklarina saygili, vatandaslarimiza karsi hosgörülü, yüksek disiplin anlayisina sahip, güler yüzlü ve yardimsever olmasiyla da milletimizin gönlünde ayri bir yere sahiptir. Polis Haftasi ve Polis Günü nedeniyle bu zor ve onurlu görevlerini büyük bir özveriyle, azimle yerine getiren tüm emniyet mensuplarini takdir ve sevgiyle selamliyorum.

Vatandaslarin can güvenligi ugruna kendi canlarini vermekten sakinmayan ve güvenle yasamimizi devam ettirebilmemiz için gece gündüz fedakârca görev yapan, Türk Polis Teskilati mensuplarina tesekkürü bir borç biliyoruz. Türk Milleti de Emniyet Teskilatimiza her zaman güvenmis, her türlü destegi vererek yaninda yer almis ve almaya devam etmektedir. Vatani ve milleti ugruna canlarini veren Polis Teskilati mensuplarinin anlamli gününü kutluyor, bu vesileyle; aziz vatanimizin bütünlügünü ve huzurunu, milletimizin bagimsizligini temin yolunda görev ifa ederken sehadetle sereflenen aziz sehitlerimize Cenab-i Allah’tan rahmet, yakinlarina da, halen görev basinda bulunan polislerimize de Polis haftasi ve Polis günü vesilesiyle; minnet ve saygilarimi sunuyorum. Görevi basinda bulunan teskilat mensuplarina, gazilerimize saglik, basari ve mutluluklar diliyor, kahraman polislerimizin ve emniyet mensuplarinin Polis Haftalarini gönülden tebrik ediyorum.’
Kaynak: İHA