Kars'ta PÖH'lerden Nefes Kesen Tatbikat

Kars’ta, Özel Harekat Polisleri, düzenli tatbikatlarda gösterdikleri basarilarla dosta güven, düsmana korku veriyor.

Kars'ta PÖH'lerden Nefes Kesen Tatbikat
Emniyet teskilatinin vurucu gücü, teröristlerin korkulu rüyasi olan (PÖH) uzman timleri, kazandiklari becerileri icra ettikleri tatbikatlarla sürekli güncelliyor.

Türk Polis Teskilati’nin 178. kurulus yil dönümü ve Polis Haftasi dolayisiyla Kars Il Emniyet Müdürlügü Özel Harekat Sube Müdürlügü ekipleri Atis Poligonu’nda yerli, milli silah ve mühimmatlarin kullanildigi özel tatbikat yapti.

PÖH’ler, senaryo geregi bir otobüste teröristlerin bulundugu bilgisi aldi. Ejder ve Kirpi tipi zirhli araçlarla tespit edilen otobüs durduruldu.

Durdurulan otobüse operasyon düzenleyen PÖH’ler kontrollü bir sekilde otobüsün etrafini sararak aldigi güvenlik önlemleri sonrasinda otobüste bulunan süphelileri etkisiz hale getirdi. PÖH’lerin operasyonu nefes kesti.

Kars Il Emniyet Müdürlügü bünyesinde görev yapan PÖH’ler, yil boyunca planlanan hizmet içi egitimlerde silah ve mühimmat, keskin nisanci, patlayici madde, zirhli araç kullanimi, bina, arazi, taktik dagcilik, yaraliya müdahale, etkili güç kullanimi, arama kurtarma ve hayatta kalma gibi branslarda uzmanlasiyor.

PÖH’ler, gerçegine birebir benzeyen mekanlarda senaryo geregi uçak, bina ve toplu tasima araçlarindaki rehineleri kurtariyor veya magaralarda saklanan teröristleri etkisiz hale getiriyor.

Alaninda uzman egitmenlerin idaresinde geregi aratmayan tatbikatlara katilan PÖH’ler son teknoloji ürünlerle en modern yerli ve milli silahlari kullaniyor.

Görev yaptiklari alana göre seçtikleri kamuflaj malzemeleri ile adeta görünmez hale gelen keskin nisancilar ise ortalama bir kilometreden hedefi tam 12’den vurarak arkadaslarina bir taraftan destek verirken, diger taraftan da koruma sagliyor.
Kaynak: İHA