Evlerinden Uzak Kamyonet Kasasinda Sahur Yaptilar

Mevsim geçislerinde etkili olan firtinanin zarar verdigi elektrik nakil hatlarini onaran Vangölü Elektrik Dagitim Anonim Sirketi (VEDAS) ekipleri kamyonet kasasinda sahur yapti.

Evlerinden Uzak Kamyonet Kasasinda Sahur Yaptilar
Etkili olan firtina nedeniyle sahada çalismalarini artiran Vangölü Elektrik Dagitim Anonim Sirketi (VEDAS) ekipleri, vatandaslarin karanlikta kalmamasi için çalismalarini Ramazan ayida da sürdürerek çogu zaman arizalara müdahale ettikleri kamyonetin kasasina kurduklari sofrada sahur yapiyor. Ramazan ayi münasebeti ile vatandaslarin yogun olarak ibadet ettikleri cami civarlari ve toplu yasam alanlarinda meydana gelen arizalari gidermeye özen gösteren ekipler, çogu zaman evlerinde uzak kirsalda iftar ve sahur yapiyor. Sogucak ve Kepenek köylerinde arizalari gidererek vatandaslara hizmet veren VEDAS ekipleri, kamyonetlerin kasasina kurduklari sahur sofrasinda bir araya gelerek günün yorgunlugunu atti.

Zorlu cografyada kritik bir görev üstlendiklerini ifade eden VEDAS Mus Il Müdürü Suat Cosar, mevsim geçislerinde yasanan firtinalardan dolayi sebekelerde meydana gelen arizalara müdahale etmek için sahur vaktine kadar çalistiklarini belirterek, “VEDAS ekipleri olarak zor bir cografyada oldukça önemli olan kritik bir görev ifa etmekteyiz. Vatandaslarimiza kaliteli enerji arzinin saglanmasi için 24 saat esasina göre sahada fiili olarak çalismaktayiz. Ramazan ayinin sürdügü bu günlerde ve mevsim geçislerinde yasanan firtinalardan dolayi sebekelerimizde meydana gelebilecek arizalara müdahale etmek için sahur vaktine kadar çalismaktayiz. Acil arizalar disinda ekiplerimiz Ramazan ayi münasebeti ile vatandaslarimiz yogun olarak ibadet ettikleri cami civarlari ve toplu yasam alanlarinda meydana gelen arizalari gidermeye hiz vermektedirler. Özelikle mevsim geçislerinin oldugu bugünlerde firtinadan dolayi sebekelerimizde ciddi arizalar meydana gelmektedir. Bu zararlarin giderilmesi için ekiplerimiz sürekli sahadalar. Hatta ekiplerimiz zaman zaman iftarlarini ve sahurlarini evlerinde yapamamaktalar. Ekiplerimiz görev basinda olduklari için arizalara müdahale ettikleri kamyonetin kasasina kurduklari sofrada sahur yapiyor. Özelikle firtina oldugu zaman kirsal sebekelerimizde ciddi arizalar meydana gelmekte. Ekiplerimiz bu arizalari gidermek için canla basla çalismaktadirlar” dedi.

VEDAS elektrik ariza birimi personeli Mesih Bulu ise çogu zaman iftarlarini ve sahurlarini kamyonet kasasinda yaptiklarini ifade ederek, “VEDAS ekipleri olarak 7/24 esasina göre çalismaktayiz. Firtinadan dolayi arizalarimiz yogun. Çogu zaman iftar ve sahurumuzu kamyonet kasasinda yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA