Depremzedelere Yönelik Seminer Ve Çocuk Etkinlikleri Düzenledi

Bayburt Üniversitesi, Çocuk Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi koordinasyonuyla KYK yurtlarinda misafir edilen afetzede ailelere ve çocuklara yönelik iletisim semineri ve çocuk oyunlari etkinligi düzenledi.

Depremzedelere Yönelik Seminer Ve Çocuk Etkinlikleri Düzenledi
Deprem sonrasinda sosyal hayata entegrasyon ve telafi çalismalari kapsaminda düzenlenen etkinlik dizisinde ilk olarak ebeveynlere yönelik olarak "Travma Sonrasi Çocuk ve Ergenlerle Iletisim" baslikli bir seminer gerçeklesti. Seminer çerçevesinde, travmaya duyarli olan çocukluk ve ergenlik dönemlerinde tecrübe edilen deprem felaketi sonrasi ebeveynlere düsen iletisim rolleri ve onarici iletisim tarzlari aktarilarak katilimcilardan gelen sorular yanitlandi.

Çocuklara yönelik Ikinci etkinlik kapsaminda ise, Bayburt’un yüzyillardir süregelen 15’i gelenegi tanitilarak, kostüm gösterileri, yüz boyama ve çesitli oyunlar düzenlendi.

Etkinlik sonunda çocuklara el yapimi oyuncaklar hediye edildi.

Etkinlige üst yönetimi temsilen katilan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan, "Deprem, öncesiyle, esnasiyla ve sonrasiyla degerlendirmemiz gereken bir süreç olarak hepimize farkli ödev ve sorumluluklar veriyor. Çünkü deprem, yalnizca sarsinti aninda olup biten ve atlatilan bir olgu degil. Onu atlatsak bile hepimizin ortak belleginde uzun süreli izlere ve travmalara neden olmasi kaçinilmaz. Bu izleri silmek ise hayati paylasan bizlerin ortak sorumlulugu. Özellikle çocuk ve ergenlerin gelecegi açisindan önem arz eden travmalarla basa çikmak, büyük bir halk sagligi önceligi. Bugünkü seminer etkinligi temel olarak deprem sonrasi etkilerle mücadelede ailelere düsen iletisimsel role iliskin farkindalik ve bilgi düzeyi olusturmakti. Bu farkindaligi, çocuk oyunlariyla tamamladik. Çünkü tek bir telafi mekanizmasiyla degil; hayatin her alanina hitap eden çok sayida mekanizmayi ayni anda çalistirmamiz gerekiyor. Çocuklarimizi normal yasama adapte etmek ve olaganüstü bu dönemi zaman zaman oyunlastirmak için çalismaya devam edecegiz." dedi.

Etkinlige Rektör Yardimcisi Erdogan’in yani sira, Çocuk Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Zehra Çakir, Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Gülsah Seker, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ögr. Üyesi Lokman Koçak ve Dr. Ögr. Üyesi Yunus Emre Çingöz ile Çocuk Gelisimi Bölümü ögrencileri Elif Buse Agin, Yagmur Karatay, Hilal Aktürk, Bahar Memis ve Züleyha Aktürk katilarak katki sundular.
Kaynak: İHA