Çocuklarda Depremin Izleri Silinmeye Çalisiliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan aileleriyle birlikte Elazig’daki KYK yurdunda kalan ögrenciler için ahsap boyama etkinligi düzenlendi. Ögrenciler kendilerine hediye edilen ahsap oyuncaklari önce boyadi, ardindan oynadi.

Çocuklarda Depremin Izleri Silinmeye Çalisiliyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan evi yikilan veya hasar gören vatandaslar, Elazig’daki KYK yurtlarinda misafir ediliyor. Depremzedelerin günlük bütün ihtiyaçlari burada karsilanirken, talepleri de Valilik koordinesinde yerine getiriliyor. Bunlarin yani sira depremden etkilenen çocuklara psiko-sosyal destek vermek amaciyla Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafinda ahsap boyama etkinligi düzenlendi.

Merkezde yapilan ahsaptan oyuncaklar çocuklara hediye edildi. Ardindan çocuklar oyuncaklarini istedikleri renge boyayarak oynadi.

Izzet Pasa Kiz Ögrenci Yurdunda birçok ilden gelen depremzede vatandasin oldugunu dile getiren Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, "Allah devletimize zeval vermesin. Vatandaslarimizin her türlü ihtiyaçlari karsilaniyor. Bizler de Elazig Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesindeki hocalarimizla birlikte ahsap boyama etkinligi yaptik. Atölyemizde ahsap oyuncaklar ürettik ve boyalari temin ettik. Çocuklarimizin psiko-sosyal destek çalismalari çerçevesinde depremin etkilerini atlatmalari, eglenmeleri ve el becerilerini gelistirmeleri için buradayiz. Çok mutlu oldular. Bu bizi daha da motive etti. Buna benzer etkinlikler planlayarak çocuklarimizin gelisimine katkida bulunmaya çalisacagiz" dedi.

Usta Ögretici Ilknur Okur ise, "Halk Egitim Merkezi olarak buraya depremzede çocuklarimiz için etkinlige geldik. Ahsap boyama yapiyoruz. Psiko-sosyal olarak destek veriyoruz ve etkinlikler yapiyoruz. Çok eglendiler ve çok mutlular. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA