Büyüksehirden Yeni Ve Modern Kedi Köpek Evi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in ‘dilsiz dostlar’ diye nitelendirdigi hem kedi hem de köpeklerin barinacagi ve hayvanlarin tüm ihtiyaçlarinin karsilanacagi yeni ve modern Kedi Köpek Evi’ni yakin zamanda hayata geçirecek.

Büyüksehirden Yeni Ve Modern Kedi Köpek Evi
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, gönül belediyeciligini kentte hemen hemen her alanda sürdürüyor. Bu çerçevede, Baskan Büyükkiliç’in dilsiz dostlara yönelik çalismalari çerçevesinde Büyüksehir Belediyesi, hayirsever isbirligi ile hem kediler hem de köpekler için yeni, modern ve günün sartlarina uygun ikinci hayvan barinagi hayata geçiriyor. Kayseri Büyüksehir Belediyesi Geçici Köpek Bakim Evi Veteriner Hekim Halil Ibrahim Ihsan, Kayseri’de 20 yildir hizmet vermekte olduklarini ifade ederek, 670 sokak hayvanina ev sahipligi yapmak durumunda olduklarini kaydetti.

Ihsan, söyle konustu;

“Kayseri Büyüksehir Belediyesi Geçici Köpek Bakim evi olarak 20 yildir hizmet vermekteyiz. Su anda aktif olarak 670 sokak hayvanimiza ev sahipligi yapmak durumundayiz. Barinagimizda engelli hayvanlarimiz var. Öncelikle kisirlastirma ve rehabilitasyon. Barinagimizda su anda da kisir olarak 200 hayvanimiz halihazirda iyilesmeyi bekliyoruz. Engelli hayvanlarimiza kalici olarak ev sahipligi yapiyoruz. Bunun yani sira yeni binamizda ortalama bin hayvan kapasitesine sahip. Yine ayni sekilde amacimiz kisirlastirma, rehabilitasyon ve kalici ev sahipligi. Kayseri Büyüksehir Belediyesi Geçici Köpek Bakim evi olarak 20 yildir hizmet vermekteyiz ve bundan sonrada vermeye devam edecegiz.”

Yapimi devam eden ikinci barinak, ayri ayri hem kedi hem de köpekler için hayata geçirilecek. Tesiste gezdirme alanlari, oyun alanlari, sosyal donatilar, hayvan severler için bekleme salonu, otopark ve kisirlastirma merkezi gibi birçok birim olacak. Barinakta hayvan dostlarinin tüm ihtiyaçlarini saglayacak.
Kaynak: İHA