Büyüksehir Belediyesi Balbey'de Ilk Kazmayi Vurdu

Antalya Büyüksehir Belediyesi, kentin 30 yillik kanayan yarasi Balbey’de ilk kazmayi vurdu. Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabi bünyesinde tescilli olmayan binalarin yikimina baslandi.

Büyüksehir Belediyesi Balbey'de Ilk Kazmayi Vurdu
Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, kentin en önemli sorunlarindan birini daha çözüyor. 30 yildir Antalya’nin kanayan yarasi haline gelen Balbey Mahallesi sorunu nihayet sona eriyor. Büyüksehir Belediyesi, mahalle halkiyla uzlasi ve insaat sözlesmelerin imzalanmasinin ardindan Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabi insaatinda ilk kazmayi vurdu. Büyüksehir Belediyesi sirketi ANTEPE tarafindan yürütülen projede tescilli olmayan yapilarin yikimina baslandi. Projede tescilli yapilarin yenilenmesi yapilacak, tescilli olmayan yapilar ise yikilacak. Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabi hizli bir sekilde tamamlanacak.

Ilk yikim basladi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Kentsel Dönüsüm Sube Müdürü Süleyman Kocabas, proje bünyesinde ilk yikimin bugün basladigini belirterek, su bilgileri verdi:

“Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi çerçevesinde alanda bilfiil çalismaktayiz. 2015 yilinda Balbey Mahallesi, Kentsel Yenileme alani ilan edilmisti. Baskanimiz Muhittin Böcek’in destekleriyle, sivil toplum kuruluslari, dernekler ve teknik ekip ile birlikte planlama çalismalarina yeniden baslanmisti. Bu planlama çalismalari tamamlandiktan sonra Kültür Turizm Bakanligi Koruma Bölge Kurulu ve Büyüksehir Belediyesi Meclisince planlar onaylandi. Ardindan mimari projeleri vatandaslarimiza anlatarak uzlasi çalismalari tamamlandi. Vatandaslarimizla noter onayli insaat sözlesmeleri yapildi. Sözlesmeler tamamlandiktan sonra alan içerisinde Belediyemizin istiraki sirketi olan ANTEPE ile protokol imzalanarak insaat çalismalarina basladik. Ilk yikim bugün yapiliyor. Alan içerisinde harabeye dönmüs, köhnelesmis, isgale ugramis yapilar da vardi. Nihayetinde güzel bir Balbey Projesi hedefliyoruz."

"Gözlerime inanamiyorum"

Balbey Mahalle Muhtari Abdullah Uyaroglu da projenin baslamasindan duydugu mutlulugu ifade ederek, "Gerçekten gözlerime inanamiyorum. Her zaman ilk kazma vurulmadan ben inanmam derdim. Bu süreç gerçekten uzundu ve bir yilan hikâyesine dönmüstü. 1990’li yillarda Kaleiçi ve Kalekapisi ile birlikte mahallemiz sit alanina alinmisti. O zamandan bu yana burada kalan vatandaslar çok zorluk çekiyordu. Senelerdir bu sikintiyi çekiyorduk. Etap etap gerçeklesecek bu projede vatandaslarimiz hak kaybina ugramadan degerlerine kavusacak" diye konustu.

Kaynak: İHA