Baskan Demir Açiklamasi 'Sadece Merkezde Degil, Tüm Ilçelerimizde Farkli Projeleri Gerçeklestiriyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan Havza ilçesinde yapilan 340 araçlik mekanik katli otopark açilis için gün sayiyor. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, mekanik katli otoparkin hizmete girmesinin ilçede park sorununa kalici bir çözüm olacagini söyledi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Sadece Merkezde Degil, Tüm Ilçelerimizde Farkli Projeleri Gerçeklestiriyoruz'
Samsun Büyüksehir Belediyesi, il genelinde trafik sorununa kalici çözümler bulmaya devam ediyor. Bu çerçevede il merkezi ve ilçelerde hazirlanan otopark projeleri hayata geçiriliyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Havza ilçesinde 5 katli 340 araç kapasiteli mekanik katli otopark insa edildi. Araç test asamalarinin tamamlanmasinin ardindan hizmete açilacak otopark, yerli mekanik sistemle çalisacak. Otoparkta otomobilleri sürücüler degil, asansörlü mekanik sistem park edecek. Araçlar yine ayni sistemle park alanindan alinip sahiplerine teslim edilecek. Projenin hizmete girmesi ile birlikte ilçedeki park sorununa kalici bir çözüm bulunmus olacak.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, mekanik katli otopark için geri sayimin basladigini söyledi.

Il genelinde trafigi rahatlatmak için birçok proje gerçeklestirdiklerini belirten Demir, otopark projelerinin de buna büyük katki saglayacagini ifade etti.

Bu proje ile Havza’da yasanan park sorununa kalici bir çözümün getirilecegini belirten Baskan Demir, “Insallah kisa bir süre sonra mekanik katli otoparkimiz vatandaslarimizin hizmetine sunulacak. Havza ilçemizdeki bu bölge trafik akisinin yogun oldugu bir yer. 340 araç kapasiteli olacak otoparkimiz bu sikisikligi azaltacak ve rahat bir nefes aldiracak. Sadece kent merkezi degil tüm ilçelerimizde Büyüksehir Belediyesi olarak her alanda farkli projeleri gerçeklestirmeye devam edecegiz" dedi.

Vatandaslar ise bölgede ciddi bir park sorunu yasadiklarini belirterek, otoparkin açilisi için kendilerinin de gün saydigini, proje için Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ve emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA