Bakan Ersoy Açiklamasi 'Dünyada ABD'den Sonra En Çok Film Ihraç Eden Ülkeyiz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Mannu Çanakkale’de" isimli animasyon filminin galasina katildi. Ersoy, "Film sektörü konusunda ülkemiz çok ileri seviyelerde. Dünyada ABD’den sonra en çok film ihraç eden ülkeyiz" dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Dünyada ABD'den Sonra En Çok Film Ihraç Eden Ülkeyiz'
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanligi ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginin destekleriyle hayata geçirilen “Mannu Çanakkale’de” animasyon filminin galasina katildi.

Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen galaya aileler de çocuklariyla birlikte filmi seyretmeye geldi. Galada konusan Bakan Ersoy, Türk film sektörünün ciddi gelismeler kaydettigini ve bu tarz filmleri Bakanlik olarak destekleyeceklerini vurguladi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy açiklamasinda, "Film sektörü konusunda ülkemiz çok ileri seviyelerde ve dünyada ABD’den sonra en çok film ihraç eden ülkeyiz. Türk film sektörü son zamanlarda özellikle animasyon teknolojilerinde ve prodüksiyonlarinda da çok ciddi asamalar kaydetti, bu da bizi sevindiriyor. Her yil yeni animasyon filmlerini hayata geçiriyoruz. Galasini yaptigimiz ’Mannu’ çizgi filmimiz Çanakkale Alan Baskanligimiz ve TRT tarafindan gerçeklestirildi.

Fragmani seyretme firsati buldum, özellikle prodüksiyon kalitesi çok hosuma gitti. Son teknoloji bir prodüksiyon çalismasi gerçeklesmis. Türk film sektörünün gelmis oldugu nokta beni ayrica memnun etti. Biz de zaten bu tarz filmlerin Bakanlik tarafindan desteklemesini geçmiste de yapiyorduk. Artik ileriki tarihlerde daha da artirarak, özellikle destek tutarlarini daha da artirarak bu tarz çalismalara destek vermeye devam edecegiz. Bu filmin farkli özellikleri var. Çocuklarimiza küçük yaslardan itibaren çizgi film ve filmler vasitasiyla tarihimizi ögretmek, ayrica o bölgelerimizi tanimalarini saglamak, Çanakkale Savasi’nin ruhunu gelecek nesillere aktarmak açisindan çok anlamli ve önemli" ifadelerini kullandi.

Film, 14 Nisan’da izleyicileriyle bulusacak.
Kaynak: İHA