TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Müslüman Kardeslerimize Her Ramazanda Bu Vahseti Reva Gören Israil'i Lanetliyorum'

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Mescid-i Aksa’da namaz kilan Müslümanlara yönelik Israil’in saldirilarini lanetledigini belirterek "Müslüman kardeslerimize her ramazan ayinda bu zulmü bu vahseti reva gören Israil’i lanetliyorum. Insallah Islam aleminin bu güzel günler dirilisine vesile olur. Türkiye bu konuda öncülük yapan ülke" dedi.

TBMM Baskani Sentop Açiklamasi 'Müslüman Kardeslerimize Her Ramazanda Bu Vahseti Reva Gören Israil'i Lanetliyorum'


Tekirdag’a gelen TBMM Baskani Mustafa Sentop, Süleymanpasa Belediyesi tarafindan Ramazan ayi boyunca her gün bir mahallede düzenlenen mahalle iftarina katildi.

Iftardan sonra bir konusma yapan Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, toplu iftarlarin hayirlara vesile olmasini temenni ederek herkese ’Hos geldiniz’ dedi.

Tekirdag’da Süleymanpasa Belediyesi’nin mahalle iftarina katilan TBMM Baskani Mustafa Sentop, Filistin’de yasanan zulümde dolayi derinden etkilendiklerini belirtti.



"Ramazani buruk geçiriyoruz"

Ramazan ayinin deprem bölgesinde zor geçtigini belirten TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, "Bu Ramazan’i biraz buruk idrak ediyoruz. 6 Subat’ta baslayan depremler milletimizi çok derinden yaralamistir. Kalbimiz ve aklimiz hep deprem bölgemizdeki kardeslerimizde. Ben de defeatle oraya gittim. Ramazan’in ilk iftarini Hatay Kirikhan’da açtik. Kahramanmaras’ta da iftara katildim. Cumhurbaskanimiz da sik sik bölgeye gidiyor. Oradaki gelismeleri yakindan takip ediyoruz. Orada yasayan kardeslerimizin baslarini rahatlikla, selametle sokabilecekleri binalar evler yapilmadan hiçbirimiz rahata eremeyecegiz. Aklimiz hep orada olacak. Insallah en kisa zamanda oralari yeniden senlendirip, imar edip, kadim sehirlerimizi yeniden canli yasanir hale getirecegiz insallah" dedi.



"Israil’i lanetliyorum"

Mescid-i Aksa’da namaz kilan Müslümanlara yönelik Israil rejiminin saldirilarini lanetledigini belirten Sentop, "Ramazan bütün Islam aleminin, iki milyara yakin Islam aleminin yakindan takip ettigi özel günler içeren mübarek bir ay. Özellikle Mescid-i Aksa’da, Kudüs’te yasananlar, Filistinli kardeslerimizin ugramis oldugu zulüm yine bizleri derinden yaraliyor. Bu konuda Türkiye’nin, Cumhurbaskanimizin öncülügü çok önemli. Ben bugün Cezayir meclis baskani ile görüstüm telefonla. Islam Isbirligi Teskilati dönem baskani. Kendisi de Türkiye’nin, Cumhurbaskanimizin bu konudaki aktif bir tutum oldugunu ifade etti.

Ben burada Müslüman kardeslerimize her ramazan ayinda bu zulmü bu vahseti reva gören Israil’i lanetliyorum. Insallah Islam aleminin bu güzel günler dirilisine vesile olur. Türkiye bu konuda öncülük yapan ülke" dedi.



"14 Mayis seçimleri çok önemli"

Türkiye’nin yatirimlarina ve atilimlarina deginen TBMM Baskani Sentop, "Buraya gelmeden önce Basaksehir ilçemizde metro açilisi yapildi. Altyapi hizmetleri, savunma sanayi alaninda altyapi hizmetleri Türkiye’nin güçlü istikrarli bir sekilde yoluna devam etmesini icap ettiriyor. Bu konuda milletimizin hassasiyetini biliyoruz. Bizim için en önemli olan sey nedir? Yeniden büyük Türkiye’yi insa etmek, lider ülke Türkiye’yi insa etmek, insani öncelikli Türkiye’nin dis politikalarinin devamini saglamak, istikrarli güçlü bölgesinde ve dünyada barisin tesisi için etkili bir Türkiye’yi insa etmektir. Bu yolda 20 yildir çok mesafeler alindi. Milletimizin teveccühüyle insallah 14 Mayis’tan sonra da bu hassasiyetlerle yolumuza devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Türkiye kendi kararlarini verecek bir ülke"

Türkiye’nin bölgesi ve dünya genelinde önemli bir ülke oldugunu dile getiren Sentop, "Tabii bölgemiz bir ates çemberi. Yakinimizda bir savas var. Bu konuda Türkiye’nin güçlü dirayetli olmasi, kendi kararini kendisi veren, sadece milli menfaatlerine göre karar veren bir iradeyle yönetilmesi çok önemli. Uzaktan kumandayla idare edilebilir bir Türkiye hayalleri içerisinde, beklentileri içerisinde olduklarini biliyoruz. Allah’in izniyle milletimiz her zaman önce vatan, gerisi yalan diyor. Dolayisiyla bu hassasiyetlerle hareket ederek yeniden Türkiye’nin istikrarla yoluna devam edecegi ilk bes yili belirleyecegiz. 14 Mayis seçimleri devletimiz milletimiz için bölgemiz için dünya için hayirli neticeler versin. Milletimiz ferasetinden nasip etsinler. Hiçbir endisemiz yok. Dogru olani her zaman için Türkiye için yapmistir" dedi.



Düzenlenen iftar programinin hayirli olmasini dileyen TBMM Baskani Prof. Dr. Sentop, "Degerli kardeslerim tekrar hayirli ramazanlar diliyorum. Simdiden Kadir gecenizi tebrik ediyorum. Hayirli bayramlar nice bayramlara. Nice ramazanlara saglik ve afiyetle insallah. Bu arada bizi bir araya getiren, her Ramazan gecesi iftar organizasyonlari yapan Süleymanpasa Belediye Baskanimiz Cüneyt Yüksel’i tebrik ediyorum. Allah hayirli etsin" dedi.

Kaynak: İHA