Bakan Soylu'dan Romanlara Övgü Açiklamasi 'Hayatimin Hangi Asamasinda Olursa Olsun Onlari Unutmadik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Romanlarin kendileri için çok önemli bir yere sahip olduklarini ve hiçbir zaman unutmadiklarini belirterek "Hayatimin hangi asamasinda olursa olsun onlari unutmadik. Önümüzdeki günlerde de çok önemli adimlara hep birlikte imza atacagiz." dedi.



‘8 Nisan Dünya Romanlar Günü’ çerçevesinde Içisleri Bakanliginca Gölbasi Vilayetler Evi’nde ‘Roman Sivil Toplum Kuruluslari ile Iftar Bulusmasi’ programi gerçeklestirildi.

Programda konusan Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, telefonla Hatay’da deprem bölgesinde bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu’yu aradi. Konusmasinda Romanlara övgü dolu sözlerle hitap eden Bakan Soylu, sunlar dedi:

“Cumhurbaskanimizin talimatlariyla Roman kardeslerimiz konusunda çok önemli adimlar atildi. Biz Istanbul’da Romanlarla beraber büyüdük, ayni sinifta beraber okuduk. Hem okul, hem karne, hem oyun heyecanini hep birlikte yasadik. Hayatimin hangi asamasinda olursa olsun onlari unutmadik. Önümüzdeki günlerde de çok önemli adimlara hep birlikte imza atacagiz. Romanlar kendi tarihlerini de, ülkelerinin tarihlerini de insallah hep birlikte yazacagiz. Romanlarla bizim aramiza kimse giremez.”

“Dünyanin en huzurlu ülkelerinden birisine sahibiz”

Programda konusan Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, tüm zorluklara ragmen Türkiye’de huzurun saglandigini dile getirerek, “Bu cografyayi, bu güzel yurdu bize çok görenleri, bizi bir ates çemberi içerisinde birakma arzularini, her tarafimizi taseron unsurlariyla ya da dogrudan kendi silahlariyla kusatmis olmalarina ragmen, etrafimizda dogru düzgün topragina, ülkesine, sinirina sahip çikacak devlet birakmamis olmalarina ragmen, elhamdülillah özellikle 2016 yilindan bu yana devletimizin bütün kurum ve kuruluslariyla, imkan ve kabiliyetleriyle, Cumhurbaskanimizin önderliginde bizim huzurumuza, varligimiza, dirligimize, vatanimizin bütünlügüne göz diken bütün unsurlarina, taseronlarina, masalarina karsi kahramanda mücadele veriyoruz. Bütün bu mücadelenin sonunda her seye ve herkese inat, dünyanin en huzurlu ülkelerinden birisine sahibiz” ifadelerini kullandi.

“14 Mayis’taki seçim Türkiye’nin seçimidir”

Mayis ayinda gerçeklestirilecek cumhurbaskanligi seçimleri ile ilgili Ersoy, ”Bu seçim bizim seçimimizdir, 14 Mayis’taki seçim Türkiye’nin seçimidir. Bu seçimi Amerika asla kazanamayacaktir. Pensilvanya, Kandil asla kazanamayacaktir. Bu seçim bizimdir, Türk milleti kazanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA