Tüketiciler Birligi'nden Kayseri Park'a Suç Duyurusu

Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, Kayseri Park’ta yapilan izinsiz insaat hakkinda suç duyurusunda bulunarak, “Kayseri Park’a kamu davasi açilmasi talebinde bulunduk” dedi.

Tüketiciler Birligi'nden Kayseri Park'a Suç Duyurusu
Tüketiciler Birligi Genel Baskani Mahmut Sahin, Kayseri Park’in yaninda bulunan otoparkin kaldirilmasi ve sagir cephesinin yikilarak kafe yapilmasi için baslatilan izinsiz çalisma hakkinda suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrasi adliye önünde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Mahmut Sahin, Kayseri Park’taki insaatin durdurulmasi gerektigini söyledi.

Kayseri Park’ta yapilan izinsiz insaat ile gözler önünde bir hukuksuzluk yapildigini dile getiren Sahin, “Türkiye için yola çiktigimiz ilk günden bu yana hep yapilanlara baktik. Yapana asla bakmadik. Yanlis yapilmissa ‘yanlis’ dedik. Yanlisi kimin yaptigina bakmadik. Türkiye’de bu yapilanlarla alakali yapanlarin ne milliyetine baktik ne de cinsiyetine baktik. Ne mezhebine baktik ne de servetine baktik. Yanlis ise ‘yanlis’ dedik. Durdugumuz yer belirli olsun diye. Su anda gözümüzün önünde bir hukuksuzluk yapiliyor. Gittik, bizzat yerinde ‘yanlis’ dedik. ‘Bunu durdurun’ dedik. ‘Her sey hukuka uygun olsun’ dedik. ‘Fakire ayri, zengine ayri muamelede bulunmayin’ dedik. Fakat yine dinlenilmedi ve devam ediliyor. Kuru bir özür ile geçistirilecek bir yanlis degil bu yanlis. O özür ancak o insaatin durdurulmasi ve ‘verdigimiz rahatsizliktan dolayi özür dileriz’ diyerek, daha iyi bir imkan sunulmasiyla olur. Pratikte o özrün gerçeklesmesi lazim. Türkiye’de artik fakire ayri, zengine ayri muamele hukukunun bitmesi lazim. Çocuklarimiza daha iyi bir ülke birakmak, hukukun herkese ayni oldugunu hatirlatma ve o suurla büyümelerini saglama borcumuz var. Bu borcu hep birlikte ödememiz lazim. Biz herkese ayni muameleyi istiyoruz. Buna zorunlu ve mecbursunuz. Biz bir ricada falan bulunmuyoruz. Eger bu ülkede Anayasa varsa, hukuk varsa herkese esit muamele de bulunmak zorundasiniz” seklinde konustu.

"Savciliga sikayetimizi yaptik”

Kayseri Park’in yönetimine ve yetkililerine yaptiklari uyarilari dinlemedikleri için savciliga gelerek suç duyurusunda bulunduklarini ifade eden Mahmut Sahin, “Suç duyurusunu ilk olarak, Kayseri Park’in yetkililerine, ikincisi oranin yöneticilerine biri talimati veren digeri de uygulayan olarak. Üçüncü olarak Çevre Sehircilik Il Müdürlügü’ne orada bir otopark sorunu var. Otopark yönetmeligi var ve bunu takip etmesi gereken Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü oradaki mevzuata uygun mu? Degil mi? denetimini yapti mi? Yapmamis. Otopark sayisi sürekli azaltiliyor. Bununla ilgili ortaya bir uyari var mi? Yok. Bunu neden incelemiyor ve yapmiyorsunuz. Illa savciliga sikayet etmemiz mi gerekiyor. Biz yetkililerimize güvenmek istiyoruz. Vakiflar Bölge Müdürlügü hakkinda da suç duyurusunda bulunduk. Oranin mülkiyeti vakiflarda fakat vakiflarin tek derdi kira. Vakifnameye uygun hareket edin. ‘Bana sadece kirami ver, ne yapiyorsan yap’ diyemezsiniz. Buna hakkiniz yok. Siz Belediyede, Çevre Sehircilik Il Müdürlügü’nde ya da Vakiflar Bölge Müdürlügü’nde babanizin malini yönetmiyorsunuz. Oralarin çocuklarimiza miras birakacagimiz düzgün kurumlar olmasini saglamak zorundasiniz. Savciliga sikayetimizi yaptik. Kamu davasi açilmasi talebinde bulunduk” diye konustu.

Kaynak: İHA