Oktay Akbal Edebiyat Ödülü Yarismasi Sonuçlandi

Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Oktay Akbal’in adini yasatmak, Türk edebiyatini desteklemek, yayginlastirmak ve basarili yazarlari ödüllendirmek amaciyla bu yil üçüncüsünü düzenledigi Oktay Akbal Edebiyat Ödülü yarismasi sonuçlandi.

Oktay Akbal Edebiyat Ödülü Yarismasi Sonuçlandi
2021 yilinda ilk olarak hikâye dalinda, 2022 yilinda ise Roman Dalinda gerçeklestirilen edebiyat ödülü, 2023 yilinda ise ‘Cumhuriyetin 100. Yili’ konu basligiyla deneme/köse yazisi dalinda gerçeklestirildi.

Oktay Akbal Edebiyat Ödülü yarismasi birincisi yarismaya Istanbul’dan katilan Esra Sezer Ciner oldu. Oktay Akbal Edebiyat ödülü yarismasinda Hürriyet Yasar ikinci, Özhan Öztürk’de üçüncü oldu.

Yarismanin seçici kurul üyelerinin yaptigi degerlendirmeler sonucu adaylarin ele aldiklari konularla, 100. yilina girmis bulunan Cumhuriyet’in temel felsefesi ve ilkelerine bagli kalarak günlük gelismelere gerçekligin berrakligi ve yazinin akici biçimiyle yaklastiklari, kalemleri araciligiyla Oktay Akbal’in ömrü boyunca sürdürdügü çizgisine uygun bir islev yüklendikleri görülerek kazananlar belirlenmistir.

3. Oktay Akbal Edebiyat Ödülü yarismasi ödül töreni 6 Mayis 2023 Cumartesi günü Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi Seminer Salonu’nda yapilacak.
Kaynak: İHA