Kütahya'dan Israil Güçlerinin Mescid-I Aksa Baskinina Tepki

Israil güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskin düzenlemesi, Kible Mescidi’ne siginanlara müdahale etmesi ve çok sayida Filistinli sivili gözaltina almasina, Kütahya’da tepkiyle karsilandi.

Kütahya'dan Israil Güçlerinin Mescid-I Aksa Baskinina Tepki
Anadolu Gençlik Dernegi öncülügünde, Kütahya Sivil Toplum Kuruluslari Dayanisma Platformu (KÜSIDAP) üyeleri, teravih namazi sonrasi protesto gösterisi düzenlendi.

Grup adina basin açiklamasini Anadolu Gençlik Dernegi Kütahya Sube Baskani Mustafa Özkan, yapti.

Özkan, "Islam Cografyasina yönelik gerçeklestirilen saldirilarin tahammül esigi çoktan asildi ve artik dayanilmaz bir noktaya ulasti. Her Ramazan ayinda oldugu gibi dün gece de Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya ve ibadet eden kardeslerimize düzenlenen saldiri bir kere daha ve umuyoruz ki son bir defa sinir uçlarimiza dokundu. Ilk kiblemiz Mescid-i Aksa 1948 yilindan beri terörist Israil’in isgali altindadir. Bu isgal ve zulümler ile, 1948 yilindan beri; Müslümanlarin izzeti isgal altindadir. Müslümanlarin namusu isgal altindadir. Müslümanlarin özgürlügü isgal altindadir. Mescid-i Aksa, Isra Suresinde buyruldugu üzere ’Çevresi mübarek kilinan’ kutlu bir mekandir. Mescid-i Aksa ümmetin göz bebegidir. Ilk kiblegahimiz Mescid-i Aksa; uluslararasi camiada mesruiyeti olan ve devlet olarak taninan, fakat gerçekte bir terör örgütü olan Israil’in saldirilariyla, entrikalariyla isgal altindadir. Tüm kalbimizle suna inaniyoruz ki Kudüs Müslümanlarin en çetin imtihanidir. Mescid-i Aksa’nin isgal altina olmasi sadece Filistinlilerin bir meselesi degildir. Kudüs’ün isgal altina olmasi Araplarla Israil arasinda bir mesele degildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin topraklari da tüm ümmetin meselesidir. Filistin’e, Islam cografyasinin tam kalbine bir hançer gibi saplanan Israil bölgede yasanan kaosun, terör olaylarinin, iç savaslarin ve isgallerin yegâne sebebidir.Biz biliyoruz ki bugün siyonizmin her türlü fesadi yeryüzüne yayabiliyor olusu onlarin gücünden degil Müslümanlarin parçalanmisligindan kaynaklanmaktadir. Evet, terör örgütü Israil’in Kudüs’ten ve isgal ettigi topraklardan sökülüp atilacagi günler çok yakindir. Ancak bize düsen daha somut adimlar atmaktir. Ibadet ederken terörist Israil’in askerleri tarafindan silah darbeleriyle zulme ugrayan Müslüman kardesini gördügü halde harekete geçmeyen, Mescid-i Aksa’ya postallariyla girip mahremimizi çigneyen Israil teröristlerini görüp de öfke duymayan, Basörtüsü çekilerek camiden sürüklenerek çikartilan Müslüman kardesimizin çigliklarini duydugu halde tüm Müslüman ülkeleri göreve çagirmayan bir insan imanini ve vicdanini sorgulamalidir" diye konustu.



"Zafer Islam’indir, zafer yakindir"

Haksizlik karsisinda susmayacaklarini dile getiren Özkan, "Ey Müslüman devletler, ey Müslüman yöneticiler, size çagrimizdir; Emperyalizmle ve siyonist Israil ile olan baglarinizi derhal kesin ve zulme ugrayan Müslüman kardesleriniz için seferber olun. Siyonist Israil, Filistin’de yaptigi her tecavüzün, küstahligin, simarikligin karsiligini mutlaka alacaktir. Siyonist Israil’in her attigi adimi takip edecegiz ve aninda gereken tepkiyi gösterecegiz. Filistin’e sahip çikma, Kudüs’e sahip çikma, Mescid-i Aksa’ya sahip çikma söz konusu oldugunda konjonktüre, dengelere, küresel güçlere vesaire bakmayacagimizi herkes bilmelidir. Kudüs, bugünün Müslüman’inin yeryüzünde olup bitenler karsisinda nerede durdugunun, kimlerle oldugunun ve neye hizmet ettiginin en önemli göstergesidir. Siyonist Israil’e karsi birlik çagrimiz, tepkilerimiz, açiklamalarimiz harekete geçmesi gereken herkes harekete geçinceye kadar devam edecektir. Tekrar söylüyoruz; Mescid-i Aksa ilk kiblemizdir, onurumuzdur. Kudüs Müslümanlarindir, Müslümanlarin kalacaktir. Israil isgalcidir ve Filistin’de bir karis topragi yoktur. Kimse bizden isgalci Israil’in varligina alismamizi beklemesin. Kimse bizden haksizliklar karsisinda susmamizi beklemesin. Zafer Islam’indir, zafer yakindir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA