Kremlin Açiklamasi 'Putin, Ibrahim Kalin Ile Moskova'da Görüstü'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin ile Moskova’da bir görüsme gerçeklestirdigini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in baskent Moskova’da bir araya geldiklerini duyurdu. Gazetecilerin sorularini yanitlayan Peskov, "Böyle bir görüsmenin gerçeklestigi dogru. Bu görüsmede Akkuyu Nükleer Güç Santrali dahil ülkelerimizin gündeminde yer alan büyük enerji projelerinin uygulama süreçleri ele alindi. Tabii ki bu görüsme sirasinda santrale yakitin aktarilacagi töreninin nasil gerçeklestirilecegi de konusuldu" dedi.

Peskov ayrica, Rusya’nin nükleer santralin açilis törenine uygun düzeyde katilim gösterecegini ifade etti.

İçel’de insa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açilisi 27 Nisan’da yapilacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, geçtigimiz hafta Rusya Devlet Baskani Putin’in tören için Türkiye’ye gelebilecegini ya da online olarak katilim saglayabilecegini ifade etmisti. Kremlin Sözcüsü Peskov ise yaptigi bir açiklamada, Putin’in açilis törenine katilip katilmayacagina iliskin henüz bir karar alinmadigini söylemisti.
Kaynak: İHA