Köprü Faciasinda Ölenler Anildi, 4 Kisi 11 Yildir Kayip

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde 2012 yilinda köprünün çökmesi sonucu Filyos Nehri’ne düserek yasamini yitiren 15 kisi için anma töreni yapildi. Kayip 4 kisi ise 11 yildir bulunamadi.

Köprü Faciasinda Ölenler Anildi, 4 Kisi 11 Yildir Kayip
6 Nisan 2012’de Çaycuma ilçesi girisinde bulunan 252 metrelik köprünün 48 metrelik bölümü bir anda çöktü. O esnada köprüde yürüyen 4 kisi ve 11 kisinin içinde oldugu bir minibüs köprüyle birlikte Filyos Nehri’ne düstü. Aradan geçen 11 yila ragmen kayip olan dönemin belediye baskani Mithat Gülsen’in yegeni üniversite ögrencisi Sezgin Gülsen (21), Kadin Saraç (49), Tahir Özkara (66) ve Necati Azaklioglu (59) ise bulunamadi.

Köprü faciasinin yasandigi yerde her yil oldugu gibi bu yil da anma töreni düzenlendi.

Törene Çaycuma Kaymakami Mehmet Göze, Belediye Baskani Bülent Kantarci, Cumhuriyet Bassavcisi Yavuz Cengiz, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Samet Tonga, Ilçe Emniyet Müdürü Ugur Duman, Ilçe Askerlik Sube Baskani Astg. Hüseyin Yüksel, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi partiler, faciada hayatini kaybedenlerin aileleri katildi.

Hayatini kaybeden 15 can için Kur’an-i Kerim okunarak dualar edildi. Ardindan Filyos Nehri’ne karanfiller birakildi.

Tören sonrasi gazetecilere konusan Kaymakam Mehmet Göze, "11 yil önce burada hayatini kaybedenler vatandaslar için anma merasimi nedeniyle burada bulunduk. Kur’an tilavetiyle programimiza basladik.ruhlarina hediye ettik. Hepsini rahmetle aniyoruz. Hem ilçemiz özelinde hem ülkemiz genelinde bu tip facialardan afetlerden bir an evvel uzaklasmak, kurtulmak ve basimiza gelmemesi temennisiyle buradan bunu neticelendiriyoruz" diye konustu.

Çaycuma Belediye Baskani Bülent Kantarci da "2012 yilinda Türkiye günlerce buraya kilitlendi. 15 vatandasimizi burada kaybettik. Hatta 4 cesede halen ulasilamadi. Önleyici tedbirler alarak bu tür olaylarin tekrar tekrar yasanmamasini saglamaktir. Tabiat olaylari belli zamanlarda tekrar eden önüne ne bulduysa katip götüren olaylardir" dedi.

Kaynak: İHA