KARDEMIR Çalisanlarindan Deprem Bölgesine 18 Milyon TL Bagis

Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S (KARDEMIR) çalisanlarinin Subat ayi maaslarindan yapilan kesintiler ve geleneksel olarak dagitilan ramazan kumanya bedelleri birlestirilerek deprem bölgesine 18 milyon TL bagis gerçeklestirildi.

KARDEMIR Çalisanlarindan Deprem Bölgesine 18 Milyon TL Bagis
Kahramanmaras merkezli 11 ili ve yaklasik 15 milyon insani etkileyen depremler için ülke genelinde yürütülen dayanisma seferberligine KARDEMI isçileri de destek verdi. KARDEMIR çalisanlarinin yogun talepleri ile baslatilan yardim kampanyasinin ardindan 18 milyon TL nakdi yardim toplanarak deprem bölgesine gönderildi. Sirket Yönetim Kurulundan yapilan açiklamada, "Yapilan ayni yardimlar ile birlikte çalisanlardan alinan taleple; maaslarindan belli miktarda kesinti yapilmak suretiyle ’KARDEMIR çalisanlarindan bagis seferberligi’ adi altinda toplanan beyaz yaka personelden 4 milyon 810 bin 203,29 TL, mavi yaka personelden ise 4 milyon 800 bin 183,35 TL olmak üzere toplam 9 milyon 610 bin 386,64 TL maddi yardimlar ile KARDEMIR tarafindan geleneksel olarak dagitilan ramazan kumanyalarinin 2023 yili bedelleri de birlestirilerek 8 milyon 734 bin 80,00 TL tutar ile birlikte toplam 18 milyon 344 bin 466,64 TL, AFAD tarafindan organize edilen ’Türkiye Tek Yürek’ yardim kampanyasina bagislanmistir. Toplumumuzu derinden etkileyen böylesine bir afet sonrasi birlik, beraberlik, dayanisma ve yardimlasma adina sagladiginiz gönüllü ve özverili katkilariniz için siz degerli çalisanlarimiza tesekkür ediyor, bu gibi afetlerin tekrar yasanmamasini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz" denildi.

Ayrica sirketten edinilen bilgiye göre, KARDEMIR’in depremin ilk günlerinden itibaren gerçeklestirdigi ayni ve nakdi yardimlar, ilerleyen günlerde de ihtiyaçlar dahilinde sürdürülecek.
Kaynak: İHA