Karatay'da 'Atigin Sifir Noktasi' 2'Nci Subesi Hizmete Girdi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in baslattigi Sifir Atik Projesi çerçevesinde hayata geçirdigi “Atigin Sifir Noktasi” Atik Getirme Merkezleri’ne bir yenisini daha ekledi.

Karatay'da 'Atigin Sifir Noktasi' 2'Nci Subesi Hizmete Girdi
Günlük yasantinin yani sira tüketim aliskanliklarinin degismesiyle birlikte atik miktarlari da hizla degismeye basladi.

Artan bu atik miktarlarinin önlenmesi veya en aza indirilmesi ile söz konusu atiklarin geri dönüstürülebilmesi de büyük önem kazaniyor. Karatay Belediyesi de hem sifir atik bilincini toplumun daha genis bir kesimine yaymak, ayri olarak toplanan atiklarin ekonomiye geri kazanimini saglamanin yani sira vatandaslarin ekonomilerine de katki saglamasi amaciyla “Atigin Sifir Noktasi” projesini hayata geçirmisti.

“Atigin Sifir Noktasi” 2. subesi Aslanli Kisla Caddesi’nde

Ilki, Ulubatli Hasan Mahallesi’ndeki Karatay Trafik Egitim Parki’nin önünde kurulan “Atigin Sifir Noktasi” Atik Getirme Merkezi’nin 2’nci subesi de Aslanli Kisla Caddesi üzerinde hizmet vermeye basladi.

Vatandaslar tarafindan yogun ilgi gören ve cam, kagit-karton, plastik, pil, metal, elektronik atik ile yag atiklar olmak üzere 7 farkli türde dönüstürülebilir atigin getirildigi “Atigin Sifir Noktasi” Atik Getirme Merkezi’ne Pazar günleri hariç haftanin 6 günü atik getirilebiliyor. Atigi getiren vatandaslara ise kilo karsiliginda toplanan puana göre 34 farkli türden olusan çesitli hediyeler veriliyor. Söz konusu projeyle bugüne kadar 4 bin 235 vatandas, 406.5 kilogram dönüstürülebilir atigi merkeze getirdi. Atiklari getiren vatandaslara ise bugüne kadar 3 bin 534 adet hediye verildi.



“Atiklarin geri kazanimi ile ilgili tesvik edici uygulamalari önemsiyoruz”

Karatay Belediyesi olarak, atiklarin geri kazanimi konusundaki tesvik edici uygulamalarini bir bir hayata geçirdiklerinin altini çizen Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, “Sürdürülebilir kalkinma hedefleri çerçevesinde, ilçemiz geneline olusan atiklarin kontrol altina alinmasi ve gelecek nesillere temiz ve yasanabilir bir dünya birakilmasi amaciyla Sifir Atik Projesi’ni büyük bir titizlik ve basariyla sürdürüyoruz. ‘Atigin Sifir Noktasi’ Atik Getirme Merkezi projemiz de bu çerçevede vatandaslarimizca büyük ilgi gören bir projemiz haline geldi. Sifir Atik ve Geri Dönüsüm Eylem Plani’miza önemli katki sunana söz konusu projemizle bugüne kadar yüzlerce kilo dönüstürülebilir atigin toplanmasina ve ekonomiye geri kazanimina katki sunmus olduk. Bundan sonra da bu alana yönelik yeni ve özgün projelerimizle hemsehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA