Kadiköy'de Ev Sahibinin Kardesi Ve Arkadasi Tarafindan Darbedilen Kiracinin Avukati Konustu

Kadiköy’de bir ev sahibi, evinden çikmasini istedigi ve bir süredir anlasmazlik yasadigi kiracisi ile konusmalari için kardesi ve arkadasini kiracisinin yasadigi evine gönderdi. Iki sahis, önce kiracinin evinin elektriklerini kesti sonra da apartman içinde darbetti. Darbedilen vatandasin avukati konu ile ilgili yaptigi açiklamada “Daha önce yilbasinda geliyor mal sahibi. Müvekkilimi sokakta yakaliyor, ‘benim 10 tane kardesim var seni burada yasatmam’ diye tehdit ediyor. Çocugu tahliye etmek için, kanuni haklarini kullanmasindan dolayi darp ediyorlar. Çocuk da gidip sikayet ediyor. Daha önce de sikayet etmis. Adam ‘öldürecegim’ gibi seyler dedi. Simdi onu gerçeklestirmeye çalisiyor” dedi.

Kadiköy'de Ev Sahibinin Kardesi Ve Arkadasi Tarafindan Darbedilen Kiracinin Avukati Konustu


Kadiköy’de Gökhan Y. adli ev sahibi, evi kiralamasinin ikinci ayindan itibaren 1 yillik kiracisi Göker Kumdakci’yi evden çikartmak istedi. Hemen ev bulamayacagini belirten Kumdakci bir süre beklemelerini söyledi.

Bunun üzerine Gökhan Y. noterden ihtarname çekerek, evde kendisinin oturmak istedigini belirtti.

Bu olaydan itibaren ev sahibi Gökhan Y. ile kiracisi arasinda husumet basladi.

2 Nisan Pazar aksami saat 21.00 siralarinda yasanan olayda ise Kumdakci’nin evinin elektrik salterleri Gökhan Y.’nin kardesi Ikram Y. ve arkadasi Firat A. tarafindan kesildi. Evinden çikarak elektrikleri açmak için asagi inen Kumdakci, ev sahibinin kardesi Ikram Y. ve arkadasi Firat A. ile karsilasti. Ikram Y. ile Firat A., ellerindeki sözlesmeyi göstererek Kumdakci’nin evden çikmasini istedi. Diyalog esnasinda polisi arayacagini söyleyen Kumdakci, iki sahsin saldirisina ugradi. Apartmanin içerisinde tekme ve yumruklarla darbedilen Kumdakci çiglik atarak yardim istedi.

“’Benim 10 tane kardesim var seni burada yasatmam’”

Darbedilen kiracinin avukati Halil Ibrahim Sert, “Göker kiraya girdikten itibaren 2 ay içerisinde mal sahibi hemen sikistirmaya basliyor kendisini. Müvekkilim de masraf ettigini çikamayacagini kanuni haklarini kullanacagini söylüyor. Daha önce yilbasinda geliyor mal sahibi. Müvekkilimi sokakta yakaliyor, ‘benim 10 tane kardesim var seni burada yasatmam’ diye tehdit ediyor. Oradaki esnaf da tehditleri duyuyor tabii. Dördüncü ayda kontrat bir dönem sona eriyor. Bildiginiz gibi sona erince sehirlerde tahliye edemiyorsun, belli sebeplerin olmasi gerekiyor. O yolu tercih etmiyor, herhalde uzun sürecegini düsündü. Mal sahibi kendi yöntemlerine basvuruyor. Kardeslerini gönderiyor. Çocugu evden nasil indiririz diye düsünüyorlar, ziline bassan çikmaz. Salteri indirip elektrigini kesiyorlar. Çocuk da asagi inip bakmaya gidiyor, onlar da pusuya yatmis. Yakaliyorlar ve çocuga daliyorlar. Telefonunu elinden aliyorlar. Çikinca esnaf durumlarindan süpheleniyor, telefonu ellerinden aliyor. ‘Biz polise verecegiz’ diyorlar ama esnaf da ‘verin’ diyor. Bir bayan da ‘telefon burada birinin’ diye bagiriyor. Telefonu esnaf aliyor. Çocugu tahliye etmek için, kanuni haklarini kullanmasindan dolayi darp ediyorlar. Çocuk da gidip sikayet ediyor. Daha önce de sikayet etmis. Adam ‘öldürecegim’ gibi seyler dedi.

Simdi onu gerçeklestirmeye çalisiyor. Konut dokunulmazligi ihlali var, birden fazla kisiyle konut dokunulmazligi ihlali var. Bu toplumsal infial uyandiran bir olay.

Su anda kendisinin ve esinin psikolojik durumu çok kötü. Esi psikologa gidecek. Tabii bunlar böyle seyler alisik insanlar degil. Sonuna kadar gidecegiz. Yaptiklari yanlarina kar kalmayacak. Kanunun bu insanlara cevabi olmasi lazim. Ve diger insanlara örnek olmasi için cevabin biraz aci olmasi lazim” dedi.

Kaynak: İHA