Israil'in Mescid-I Aksa'ya Yönelik Saldirilari Sanliurfa'da Kinandi

Israil tarafindan Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskinlar Sanliurfa’da sivil toplum kuruluslari (STK) ve vatandaslar tarafindan kinandi.

Israil'in Mescid-I Aksa'ya Yönelik Saldirilari Sanliurfa'da Kinandi
Isgalci Israil’in Mescid-i Aksa baskinina Türkiye’nin dört bir yanindan tepkiler yagmaya devam ediyor. Sanliurfa’da da Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldirilar kinandi. Baliklikgöl Yerleskesi’ndeki Dergah Camisi’nde ögle namazinin ardindan toplanan, aralarinda sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin de bulundugu yüzlerce kisi, Filistin ve Türk bayragi açti. Gruptakiler sik sik "Kahrolsun Israil, Filistin’in baskenti Kudüs’tür, Filistin’e selam direnise devam" seklinde slogan atip tekbir getirdi.

Grup adina açiklama yapan Avukat Ali Acar, “Bugün yine bir arada Israil’in zulmünü kinamak, insallah sona erdirmek, su an için yapabileceklerimizi yeniden gözden geçirmek ve bu alçakça saldirilara karsi Urfa’dan Hazreti Ibrahim’in mekanindan direnise destek vermek için bir aradayiz. Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü yalniz birakmayalim. Mescid-i Aksa, bir Ramazan ayinda daha isgalci Israil’in saldirisi altinda. Siyonistler Kudüs’e saldiriyorlar, Müslümanlari öldürüyorlar, kadin ve çocuklari yaraliyorlar. Kudüs’ün sokaklarinda ve Mescid-i Aksa’da sivillere kursun sikip, kutsallarimiza el uzatiyorlar. Israil’in Kudüs’ü Yahudilestirme planiyla Mescid-i Aksa’ya yaptigi saldirilar tamamen yasa disidir. Israil, sistematik sekilde Filistinlileri bölgeden uzaklastirarak, burada bir Yahudi mabedi insa etmek istemektedirler. Sistematik saldirilar, Israil’in geçmisten gelen politikalarinin bir parçasidir. Filistinliler, hala Nekbe’yi yasamaya devam etmektedirler. Bu felakete son verilmesi gerekmektedir. Israil, Mescid-i Aksa’ya baskin yapmasinin ardindan orada ibadet halinde bulunan Filistinli kadinlara yönelik büyük bir saldirida bulundu. Bu hunharca saldiri, Israil’in bölgeye uygulamis oldugu sistematik bir saldiridir ve Filistinli tüm kesimlerin hedef alindiginin açik bir göstergesidir” ifadelerini kullandi.

Grup, yapilan açiklamanin ardindan olaysiz sekilde dagildi.
Kaynak: İHA