Isçilerin Eylem Yaptigi Güral Porselen'den Açiklama

Kütahya’da, Güral Porselen Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ali Güral, Çimse-Is Sendikasi ile toplu is sözlesmesi görüsmelerinin yasal süreç içerisinde halen devam ettigini, görüsmeler sonunda herkesin memnun olacagi bir neticeye ulasilacagini umdugunu söyledi.

Isçilerin Eylem Yaptigi Güral Porselen'den Açiklama
Isçilerin, toplu sözlesmenin 4 aydir imzalanmamasi nedeniyle fabrika önünde eylem yapmasi üzerine açiklama yapan Ali Güral, bazi çalisanlar tarafindan yapilan kanun disi eylemden dolayi üzüntü duydugunu ifade etti.

Güral, "1989 yilindan beri porselen fabrikamizda toplu sözlesme görüsmeleri yapariz , ilk defa böyle bir olay yasiyoruz . Sirketlerimizde ilk olarak 1968 yilinda kereste fabrikamizda sendika ile tanistik ve toplu sözlesme imzaladik . Porselen fabrikamizin açildigi yil olan 1989 yilinda sendika geldi.Toplu sözlesme imza altina alindi. 34 seneden beri de porselen fabrikamizda sendika var. Her 2 senede bir toplu sözlesme imzaladik. Su anda da sendika ile toplu is sözlesmesi görüsmeleri yasal süre ve süreç içinde halen devam etmektedir. Toplu sözlesme görüsmelerinin devam ettigi noktada herhangi bir uyusmazlik olmadigini, grev yada lokavt noktasinda bulunulmadigini ifade etmek isterim" diye konustu.

Kaynak: İHA