Inegöl Belediyesi'nde Nisan Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Inegöl Belediyesi Nisan ayi olagan meclis toplantisi gerçeklestirildi. 12 gündem maddesinin masaya yatirildigi toplantida 2022 yili faaliyet raporu görüsülerek oylamaya sunuldu. Meclis toplantisinda 2 yeni müdürlük kurulmasi ile birlikte encümen üye seçimleri ve ihtisas komisyonlari üye seçimleri de gerçeklestirildi.

Inegöl Belediyesi'nde Nisan Ayi Meclis Toplantisi Yapildi
Inegöl Belediyesi Nisan ayi olagan meclis toplantisi Çarsamba günü 14.30’da Meclis Salonunda gerçeklestirildi.

12 gündem maddesinin masaya yatirildigi meclis toplantisi Mart ayi faaliyetlerinin sunumuyla basladi.

Mecliste 2022 yili faaliyet raporunun görüsülmesinden 1 yil süreyle görev yapacak ihtisas komisyonlarinin ve encümen üyelerinin belirlenmesine, iki yeni müdürlük kurulmasindan Millet Bahçesi bagisina kadar pek çok önemli konu karara baglandi.

Ertugrulgazi caddesinde sona gelindi

Meclis açilisinda gündeme iliskin degerlendirmelerde bulunan Belediye Baskani Alper Taban, Ertugrulgazi Caddesi ve Akpinar Kavsaginda süren çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Baskan Taban, “Ertugrulgazi caddemizde Büyüksehir Belediyemizin yaptigi çalismalarda sona geldik. Caddemizin özellikle altyapilarinin tamamlanmasindan sonraki süreçte asfaltlanma çalismalari gerçeklestirildi.

Bununla beraber orta refüj ve ara sokak baglantilari devam ediyor. Inegöl Belediyesi olarak bizler de aydinlatmalarla ilgili çalismalari tamamlayarak bir cazibe merkezi haline dönüstürmüs olacagiz bu alani. Akpinar Caddemizde de Büyüksehir Belediyemizin detayli bir çalismasi var. Burada da kismi olarak kaplama çalismalari devam ediyor. Bölgede kavsak düzenlemeleri gerçeklestirilerek diger alanlarda da kaplama çalismalari yapilacak. Her iki çalisma için de Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Iki yeni müdürlük kuruldu

Açilis konusmasi sonrasi AK Partili meclis üyesi Abdullah Akseker, 2022 yili denetim komisyonu raporunu okudu. Ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi. Gündemin 7’nci maddesinde Memur Kadro Ihdasi konusu ele alindi. Konuya iliskin açiklama yapan Baskan Taban, “Belediyemiz bünyesinde Kentsel Dönüsüm Müdürlügü ve Emlak Istimlak Müdürlügü kurulmasiyla ilgili bir çalismamiz var” dedi.

Iki yeni müdürlük kurulmasina iliskin madde oy birligi ile kabul edildi.

Millet bahçesine 36 milyon TL bagis

Gündemin 9’uncu maddesinde ise Millet Bahçesi projesi için sartli bagis konusu görüsüldü. Baskan Alper Taban, “Starwood firmasi Mehmet Yildiz beyefendi, yapmis oldugumuz Millet Bahçesi projesine 36 milyon TL bagisi 24 aylik taksitler halinde ödemek sartiyla bagislamak istiyor. Su anda Millet Bahçesi projemizde yol yapim çalismalari, duvarlarin yapilmasi, yol açma çalismalarinin tamamlanmasi gibi çalismalari tamamlamak üzereyiz. Devaminda yapilacak diger isler var burada. Meclis kararinin ardindan hayirseverimizle bir protokol imzalayarak o hak edisler yapildikça da kendilerinden bu ödemeleri almak istiyoruz” dedi.

Madde oy birligi ile kabul edildi.

Ihtisas komisyonlari ve üyeleri belirlendi

Meclis gündeminin 10’uncu maddesinde de Ihtisas Komisyonlarinin belirlenmesi ve üye seçimi konusu görüsüldü. Mevcutta bulunan 8 komisyonun devam etmesi oylanarak kabul edildikten sonra partiler üye tekliflerini sundu. Tekliflerin ardindan komisyonlarin tamami için açik oylama ile üye seçimleri gerçeklestirildi.

Oy birligi ile olusan tabloya göre 2024 Nisan ayina kadar görev yapacak komisyonlar ve üyeleri söyle olustu: Imar ve Bayindirlik Komisyonu; Turgay Yel, Muhammet Ergün, Hüseyin Çigdem, Ahmet Genç ve Dursun Öztürkoglu. Plan ve Bütçe Komisyonu; Abdullah Akseker, Kemal Kaya, Yunus Keser, Faruk Adiyaman, Regaip Korkmaz. Kültür ve Sanat Komisyonu; Esra Leblebici, Ayhan Güleç, Selim Emre Aydin, Sedat Eceryildiz ve Fahrettin Baykan. Çevre Saglik Komisyonu; Merve Harasli, Burcu Keskin, Mehmet Aydin, Ergün Ilçin ve Regaip Korkmaz. Gida Tarim ve Hayvancilik Komisyonu; Selahattin Külcü, Bekir Bekil, Cemal Aktürk, Ömer Çakir ve Fahrettin Baykan. Ulastirma ve Trafik Komisyonu; Recai Baykan, Mahmut Özkan, Mürsel Avasar, Önder Özer Erdogmus, Fahrettin Baykan. Kadin-Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu; Esra Leblebici, Merve Harasli, Burcu Keskin, Cavit Dülger ve Nebahat Yilmaz. Turizm Komisyonu; Eyüp Beyhan, Burcu Keskin, Mürsel Avasar, Mevlüt Akbay ve Fahrettin Baykan.

Encümen üyeleri belirlendi

Gündemin 11’inci maddesinde ise Encümen Üye seçimi yapildi. Partilerin isim tekliflerinin ardindan gizli oylama ile yapilan üye seçimi sonucunda 2024 Nisan ayina kadar görev yapacak encümen üyeleri; Selim Emre Aydin, Ihsan Alper Alaeddinoglu ve Mürsel Avasar olarak belirlendi.

2022 yili faaliyet raporu oy çoklugu ile kabul edildi

Gündemin son maddesinde ise 2022 Yili Idari Faaliyet Raporu görüsüldü. 2022 yilina ait faaliyet detaylarinin yer aldigi Inegöl Belediyesi 2022 Yili Faaliyet Raporu mecliste masaya yatirildi. Daha önce meclis üyelerine kitapçik olarak dagitilan faaliyet raporunun görüsülmesi sirasinda Baskan Alper Taban, Meclis Baskanligini Baskanvekili Erdal Akkaya’ya devretti. Meclis üyelerinin faaliyet raporuyla alakali görüsleri dinlenip sorulari cevaplandi. Yapilan oylamada 2022 Yili Faaliyet Raporu Iyi Parti ve CHP’li üyelerin ret oyuna karsilik oy çoklugu ile kabul edildi.
Kaynak: İHA