Ilica Plaji Beyaza Büründü

Türkiye’nin gözde tatil bölgelerinden Izmir Çesme’de etkili olan dolu yagisi, Ilica Plaji’ni beyaza bürüdü. Plaj kumunu kaplayan dolu, havadan görüntülendi.

Ilica Plaji Beyaza Büründü
Izmir’in turistik ilçesi Çesme’de, sabah erken saatlerde firtina ile birlikte dolu yagisi etkili oldu. Ilçenin pek çok kesimi dolu nedeniyle beyaza bürünürken, Ilica Plaji’nin kumu da dolu ile kaplandi. Solugu plajda alan Çesmeliler, hayatlarinda ilk kez bu kadar büyük bir alanda dolu yagisi gördüklerini belirtti.

Ilica Plaji, dron ile havadan görüntülendi. Öte yandan Çesme Germiyan’da etkili olan karla karisik dolu yagisi ve firtina ilçe yolunun kapanmasina neden oldu. Izmir Büyüksehir Belediyesi ekipleri, yolda kalan araçlari kurtararak yolu yeniden trafige açti.

"Çok sasirdik"

Eren ve Elif Ölmezer isimli vatandaslar, "Gece saatlerinde dolu yagisi basladi.

Dolu taneleri çok büyüktü. Plaji böyle görünce çok sasirdik. Normalde bu aylarda insanlar denize giriyordu" dedi.



"Kar zannettik"

Yurt disindan gelen Gal Ulukaya, Yurt disindan Izmir’e geldik. Deniz kenarina gelelim dedik ama plaja dolu yagdigini görünce arabayi kenara çektik. Kar yagdigini zannettik ama aslinda dolu yagmis" diye konustu.

Akil Ulukaya ise "Ilica sahilinde böyle bir manzara görmek çok ilginç. Yogun bir dolu yagisi olmus. Bunun iklim kriziyle ilgili oldugunu düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA