Içisleri Bakani Soylu, Depremin Merkezi Pazarcik'tan Duyurdu Açiklamasi 'Köylere Konteyner Verecegiz'

Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde afetzedelerle birlikte iftar yapan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Buradan söylüyorum, deprem bölgesindeki köylere agir hasarli, orta hasarli yikik yikilmis, bütün bunlarin tamamina konteyner verecegiz" dedi.

Içisleri Bakani Soylu, Depremin Merkezi Pazarcik'tan Duyurdu Açiklamasi 'Köylere Konteyner Verecegiz'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, ilk depremin merkezi Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde düzenlenen iftar programina katildi.

Afetzedelerle birlikte oruç açan Bakan Soylu, yaptigi açiklamada, deprem bölgesindeki köylerde evleri yikilan ve agir hasar gören vatandaslar için konteyner verilecegini söyledi.

Gelecek nesillere daha güvenli sehirler teslim edeceklerini ifade eden Bakan Soylu, afetzedelerin 1 yilda kalici konutlara geçeceklerini kaydetti.



"Eskisinden daha güçlü olacagiz"

Bakan Soylu, "Kiymetli Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in her birimize söyledigi bir sey var. Bir; biz sizi yalniz birakmayacagiz, sonuna kadar yaninizdayiz, Allah nasip ederse. Iki; isi önümüze aldik. Burada kalici konutlar temeli atildi. Allah nasip edecek 1 yil içerisinde bu kalici konutlara geçilecek. Ama sadece o yetmiyor. Göreceksiniz Kahramanmaras’ta, Pazarcik’ta, Afsin’de, Elbistan’da, Göksun’da, Türkeli’de, Hatay’da, Adiyaman’da, Malatya’da eskisinden daha güçlü olacagiz" dedi.



"Daha güçlü bir sekilde gelecege atilacak adimi gerçeklestirecegiz"

Gelecek nesillere daha güvenli bir sehir teslim edeceklerini belirten Soylu, "Eskisinden daha güvenli olacak. Eskisinden daha dirençli olacak. Sadece konut yapmayacagiz. Okulundan hastanesine kadar, oyun alanindan parkina kadar, kültüründen sanatina kadar. Bize birakilan mirasi daha güçlü bir sekilde gelecege atilacak adimi gerçeklestirecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA