Hafsa Sultan Kervensarayi'nin Restoresi Için Imzalar Atildi

Kanuni Sultan Süleyman’in, annesi Ayse Hafsa Sultan adina Marmaris’te yaptirdigi kervansarayin aslina uygun sekilde restore edilmesi için gerekli yetkiler verildi ve imzalar atildi.

Hafsa Sultan Kervensarayi'nin Restoresi Için Imzalar Atildi


Marmaris’in en önemli tarihi noktalarindan biri olan Hafsa Sultan Kervansarayi’nin yeniden canlandirilmasi için çok önemli bir adim atildi. Marmaris Belediyesi, tarihi kale girisindeki Menzilhane olarak da bilinen Hafsa Sultan Kervansarayi’nin restorasyon ve hamam kisminin da rekonstrüksiyon uygulamasinin ilk adimi olan mimari projeyi baslatti. 10 ayri parseli kapsayan yapinin çalismasiyla ilgili Marmaris Belediyesi ile Mimarlik firmasi arasinda bir protokol imzalandi. Protokolü Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ve Mimarlik Yetkilisi Meral Oguz imzaladi.

Eski çarsi mevkiinde, orta kusak Marmarislilerin Sultan Bar olarak bildigi yerde Hafsa Sultan Kervansarayi yapisinin restorasyonuyla ilgili mülk sahipleri ve yerel yönetim isbirligi ile baslanan sürecin birkaç yil öncesine dayandigini söyleyen firma yetkilileri, “Bir yapiyi en iyi sekilde koruyup gelecege aktaracak olanlar yine o yapi ile manevi bagi olan, yapinin gerçek sahiplerinden baskasi degildir. Mugla Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanliginin kamu yarari kararinin iptaline yönelik davanin mülk sahiplerinin lehine sonuçlanmasinin ardindan çalismalar daha da ivme kazanacak” dedi.

Göreve gelmeden önce verdigi sözlerden birinin Marmaris’in tarihi ve yerel degerleri korumak oldugunu söyleyen Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay ise Marmarislilerin hafizalarinda yer alan yapinin yeniden yasamla bulusmasinin heyecanini yasadigini söyledi.



Belediye baskanligina seçilir seçilmez Marmaris’in tarihi çesmesini tekrar ayni yerde aslina uygun olarak yaptiklarini ifade eden Oktay, “Yogun çabalarimizin sonucunda Kervansaray’i da restore edecek olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Hem tarihimizi korumak ve hem de degerlerimizi gelecek kusaklara aktarmak adina önemli olacak bu çalisma ekonomik olarak da ilçemize katki sunacak. Turizmin 12 aya yayilmasi için hedefimizde turistik ve ticari özgün isleviyle Kaleiçi bölgesinde hareketlilik saglayacak” dedi.

Kaynak: İHA