Guterres Açiklamasi 'Oruç, Bana Islam'in Gerçek Yüzünü Gösterdi'

Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, her yil Ramazan ayinda mülteci topluluklarini ziyaret ettigini belirterek, "Oruç, bana Islam’in gerçek yüzünü gösterdi" dedi.

Guterres Açiklamasi 'Oruç, Bana Islam'in Gerçek Yüzünü Gösterdi'


Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, UN News’in Arapça servisine Ramazan ayi dolayisiyla önemli açiklamalarda bulundu. Dünyanin birçok noktasinda barisin eksik oldugunu kabul eden Guterres, "Bence, barisin saglanmasi için birlik olmamizin vakti geldi. Baris, dünyada sahip olabilecegimiz en degerli sey" dedi.

Guterres, 1951’de imzalanan Mülteci Sözlesmesi’nin de Kur’an-i Kerim’in manevi degerlerine uygun oldugunu söylerken, "Mültecilerin çogunlugu Müslüman’di. Ayica mültecilerin büyük bir cömertlik ve dayanisma içinde olduklari topluluklarin çogunlugunu da yine Müslümanlar olusturuyordu" dedi.



Mülteci kamplarina düzenledigi yillik ziyaretlerinde dayanisma içinde oruç tuttugunu kaydeden Guterres, "Genel Sekreter oldugumda, bu gelenegin sürdürülmesi gerektigini düsündüm. Simdi ise mülteci topluluklarina degil, aci çeken Müslüman topluluklara odaklanin" açiklamasinda bulundu. Ramazan ayinda Müslümanlarla birlikte oruç tutmanin kendisine Islam’in gerçek yüzünü gösterdigini ifade eden Guterres, "Mültecilere ev sahipligi yapan topluluklarda tanik oldugum baris, dayanisma ve cömertlik duygusu ile mültecilerin dayanikliligi ve cesareti de son derece ilham vericiydi" sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA