Gübretas'ta Isçiler Ayaklandi, Sloganlarla Yönetim Binasina Yürüdü

Kocaeli’de Gübretas’ta toplu sözlesme görüsmeleri olumsuz neticelenince isçiler eylemde bulundu. Yönetim binasina sloganlarla yürüyen isçiler, taleplerini bir kez daha yineledi. Grev karari alinip alinmayacagi ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Gübretas'ta Isçiler Ayaklandi, Sloganlarla Yönetim Binasina Yürüdü


Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Gübretas’ta isçiler eylem yapti. Vardiya birakan isçiler ile is yerine gelen Petrol Is Sendikasi yetkilileri, yönetim binasina yürüyüs yapti. Yürüyüs esnasinda "Bu daha baslangiç, mücadeleye devam”, “Direne direne direnisler zafere” gibi sloganlar atildi. Eylemin tamamlanmasinin ardindan çalismalarin devam edecegi önümüzdeki günlerde de sonuç alinamazsa grev karari çikacagi ögrenildi.

Sendika yüzde 150 istiyor, isveren ile görüsme saglanamiyor

Gübretas isvereni tarafindan Ocak ayinda isçiler için yüzde 50 zam teklif edildi, fakat sendika yüzde 150 istegini belirtti.

Subat’ta teklif yüzde 60’a çikarilirken sendika yüzde 150 zam isteginde israrci oldu. Subattan bu yana taraflar arasinda herhangi bir görüsme yapilamadi. Arabulucu devreye sokulmasina ragmen isveren sendikasinin dahi isveren ile görüsemedigi öne sürüldü. Isçilerin bir kisminin maaslarinin asgari ücretin yüzde 30 altinda kaldigi ögrenildi. Toplu sözlesme konusunda olumlu gelisme olmamasi halinde sendika ve isçiler grev karari alacak.
Kaynak: İHA