Gençlerin Istihdam Kapisi Kent Mobilyasi Üretim Atölyesi Belediyeye Kazanç Saglayacak

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, gençlerin istihdam kapisi olan Kent Mobilyalari Üretim Atölyesi’nde üretilen ürünlerin satilarak belediye kazanç saglayacaklarini kaydetti.

Gençlerin Istihdam Kapisi Kent Mobilyasi Üretim Atölyesi Belediyeye Kazanç Saglayacak
Gençlik faaliyetleri girisimcilik kategorisinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ödüle layik görülen Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi (DOKA) Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) çerçevesinde hibe almaya hak kazanan "Gençlerin Gücü Fatsa’nin Gücü" projesinde egitimler sürüyor.

Gençlerin istihdamina ve ekonomik kalkinmaya yönelik önemli hamle

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, Belediye Baskan Yardimcisi Ruhi Özbay, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Coci ile birlikte belediyenin kendi imalathanesi olan Kent Üretim Mobilyalari Üretim Atölyesi’ne giderek gençlerle görüstü. Gençlerle atölyede yapilan çalismalarla ilgili sohbet eden Baskan Ibrahim Etem Kibar, Gençlerin istihdami konusunda ekonomik kalkinmaya yönelik önemli bir projenin sonuçlarini görmeye basladiklarini ifade etti.

Gençlerin enerjisiyle Karadeniz’de kent mobilyalarini seri üreten tek belediye olacaklarini söyleyen Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Gençlerin Gücü Fatsa’nin Gücü" projesi ile hem belediyenin hem de çevre il ve ilçe belediyelerinin kent mobilyalari ihtiyacini karsilamak amaciyla kurdugumuz kent mobilyalari üretim atölyemiz önemli bir misyon üstlenmektedir. Kendi imalathanemiz olan atölyemiz istihdam kapisi olacak. Sehrimizde ikamet eden gençlerimizi istihdam edecegiz” dedi.



Üretime geçerek meyvelerini veren gençlerin gücü projemiz gurur veriyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ödüle layik görülen Gençlerin Gücü Fatsa’nin Gücü projesinin gurur vesilesi oldugunu ifade eden Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Hibe çerçevesinde 2 buçuk milyon TL olan “Gençlerin Gücü, Fatsa’nin Gücü” projesi ile Kent Mobilyalari Üretim Atölyemizdeki üretime gençlerimizin gücünün çok büyük. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde 10 tane genç kardesimizi bu proje çerçevesinde istihdam ediyoruz. Projemizin deneme üretimlerine basladik. Oturma banklari, piknik masalari, çatili piknik masalari, kamelya, çiçeklik, ve çocuk parki üretimi gerçeklestiriyoruz. Çok sükür ortaya ürünler meyvesini göstermeye basladi.

Bugün bir atölye çerçevesinde yapilan proje, yarin bir fabrikaya dönüsebilir. Buradan çikacak olan islerin kurumsalligi çok önemli. Belki, Fatsa ve çevre ilçelerimizin kent mobilyalarini üretmekle kurmus oldugumuz hayal, yarin farkli illere satislar yapabilecegimiz bir fabrikaya dönüsebilir. Proje, tamamen genç kardeslerimizin emekleriyle olusacak. Projemizin amaci, sehrimizde kent mobilyalarini gençlerimizle üreterek, bu atölyeyi gelistirerek büyütmek. Gençlerimizin hayali üzerine koyacagi emek, gösterecegi gayret ile atölyeyi fabrikaya dönüstürme noktasinda saglayacagimiz tüm imkanlari seferber etmeye haziriz. Bu projede emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA