Evine Giren Hirsizi Öldürmüstü, Bakin Ne Karar Çikti

Kocaeli’de evine hirsizlik için giren kisiyi çikan arbedede biçaklayarak öldüren sanik hakkinda görülen durusmada karar çikti. Mahkeme heyeti, sanigin korku ve telasa kapilmasi sebebiyle mesru müdafaa sinirlarini astigini degerlendirerek ceza verilmesine yer olmadigina karar verdi.

Evine Giren Hirsizi Öldürmüstü, Bakin Ne Karar Çikti
14 Ocak 2022 yilinda Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde meydana gelen olayda Osman K., evde kahvalti yaptigi sirada yatak odasindan sesler duymus, seslerin geldigi tarafa yöneldiginde Murat Yarar isimli sahisla karsilasmisti. Ikili arasinda çikan arbede sirasinda Osman K., elinde bulunan biçakla evine giren Yarar’i biçaklamisti. Evden Kaçan Murat Yarar fenalasarak hastaneye kaldirilmis, kurtarilamayarak hayatini kaybetmisti. Gözaltina alinan Osman K. ise tutuklanmisti.

"Sanik öldürme kastiyla hareket etmemistir"

Tutuklu sanik Osman K.’nin, Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina devam edildi. Durusmaya taraf avukatlari, öldürülen Murat Yarar’in ailesi ve tutuklu sanik Osman K. katildi.

Savunma yapan sanik avukati, "Maktul sanigin evinde ne ariyordu, herhalde çay içmeye gelmedi. Sanik ve maktul birbirlerini tanimamaktadir, aralarinda husumet de yoktur. Maktulün adli sicil kaydina bakildiginda hirsizlik suçu için eve girdigi görüsündeyiz. Sanik ilk saldirinin maktulden geldigini ifade etmistir, bunun aksini belirtecek bir delil bulunmamaktadir. Korku ve panik halinde olan birinin kasitla eylemi gerçeklestirdiginden bahsedilemez. Sanik öldürme kastiyla hareket etmemistir. Sanigin tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Yarar ailesinin avukati ise sanigin kasten öldürme suçundan cezalandirilmasini talep etti.

"Korku ve panikle hareket ettim"

Tahliyesini isteyen Osman K., "Arbede esnasinda olay gerçeklesmistir. Korku ve panikle hareket ettim. Bunlar göz önünde bulundurularak karar verilmesini talep ediyorum" dedi.



Ceza verilmesine yer olmadigina karar verildi

Mahkeme heyeti, sanigin korku ve telasa kapilmasi sebebiyle mesru müdafaa sinirlarini astigini degerlendirerek ceza verilmesine yer olmadigina karar verdi.
Kaynak: İHA