Edirne Polisi 7 Buçuk Milyon TL'lik Vurgunu Önledi

Edirne’de Kapikule Sinir Kapisi’ndan yurda giris yapan ve polis ekiplerince durdurulan bir tirda yapilan aramada çok sayida gümrük kaçagi ürün ele geçirildi. Yakalanan esyalarin gümrüklenmis degerini 7 buçuk milyon TL oldugu belirlendigi belirtildi.

Edirne Polisi 7 Buçuk Milyon TL'lik Vurgunu Önledi
Edirne Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi (KOM) ekiplerince yapilan çalisma sonucu çok sayida gümrük kaçagi ürünün yurda giris engellendi. Edirne’de Kapikule Sinir Kapisi’ndan giris yapan ve sürücülügünü M.Y. isimli sahsin yaptigi 42 AON 856 plakali tir polis ekiplerinde otoyol giselerinde durduruldu. Tirin çekici ve bu çekiciye bagli dorsesinde arama yapildi. M.Y’nin kullandigi 42 AON 856 plakali tir ve tira bagli 42 AHT 821 plakali dorsede yapilan aramada gümrük kaçagi 1 milyon 440 bin sigara sarma kagidi, 1 milyon 512 bin sigara filtresi, 13 bin 400 elektronik sigara, bin 100 markasiz gözlük ve 390 hormon ilaci ele geçirildi.

Yakalanan esyalarin gümrüklenmis degeri 7 buçuk milyon TL olarak belirlendigi belirtildi. Yapilan operasyon sonucu gözaltina alinan süpheli M.Y. hakkindaki islemler devam ediyor.
Kaynak: İHA