DEMBIR-DER Genel Baskani Metiner Açiklamasi 'Kürtlerin Cumhurbaskani Adayi Erdogan'dir'

Sancaktepe’de AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in kurucu baskani oldugu Demokrasi ve Birlik Dernegi (DEMBIR-DER) tarafindan iftar programi düzenlendi. Metiner, "HDP’li kardesim sana sesleniyorum; HDP’nin Cumhurbaskani adayi yok, ama Kürtlerin Cumhurbaskani adayi var, o da Recep Tayyip Erdogan’dir" dedi.

DEMBIR-DER Genel Baskani Metiner Açiklamasi 'Kürtlerin Cumhurbaskani Adayi Erdogan'dir'
Sancaktepe’de Demokrasi ve Birlik Dernegi (DEMBIR-DER) tarafindan iftar programi düzenlendi.

Düzenlenen iftara Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, Demokrasi ve Birlik Dernegi Genel Baskani ve AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Dernek Genel Baskan Yardimcisi Ebubekir Elmali, AK Parti ilçe baskanlari, dernek üyeleri ve Sancaktepeli vatandaslar katildi.

Iftar sonrasi Türkiye’nin siyasi sürecine dair açiklamalarda bulunan Mehmet Metiner, "Kürtleri hiç kimse geçmiste yasadiklarindan dolayi dislamasin. Kürt asla ihanetçi degil. Kürt lideri olarak Erdogan’i görür ve Erdogan’dan baskasina dost gözüyle bakmaz. Belki incinmistir, kirilmistir ama biz kucaklayacagiz. Göreceksiniz, Serok Erdogan, Baskan Erdogan tekrar Kürtlerle arasina örülmek istenen bütün duvarlari yikacak ve hep birlikte Türkiye Yüzyilini insa edecegiz. Durmak yok, yola devam. HDP’li kardesim sana da sesleniyorum. Her HDP’li, PKK’li terörist degildir. HDP’nin parlamantoda olmasini istiyor olabilirsin. Ama bugün HDP’nin Cumhurbaskani adayi yok. Ama Kürtlerin Cumhurbaskani adayi var, Kürtlerin Cumhurbaskani adayi Recep Tayyip Erdogan’dir. Ey HDP’li kardesim, eger Kürt sorununu çözen Recep Tayyip Erdogan varken Kürt inkarcisi ve katliamcisi bir partinin günümüzdeki temsilcisinin adayina oy verirsen Kürtlük adina tarih senden hesap soracaktir" ifadelerinde bulundu.

Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü ise, "Biz bu memlekete sevdali insanlariz. Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’iyla, Çerkez’iyle biz bu topraklara sehit vermis bu topraklara inanmis ve emek vermis insanlariz. Öyle kolay kolay birakmayiz. Bizim bu memlekete borcumuz var. Simdi bir ayrimdayiz. Ya o eski günlere ve uygulamalara izin verecek birini seçecegiz ya da yine kardesçe, omuz omuza birlikte yasamanin umudunu ve sözünü veren ondan da öte simdiye kadar uygulamasini yapmis olan Sayin Cumhurbaskanimizi seçecegiz" dedi.

Iftar programinda konusan Demokrasi ve Birlik Dernegi Genel Baskan Yardimcisi Ebubekir Elmali, "Özellikle Kürt seçmen sosyolojisinin marjinal bir parti üzerinden ve ona özel olarak okunmasina karsi olarak dogmus bir kültürel hareketiz. Kürt sosyolojisinin bir kisim tekellesmis zihniyetin elinde, bir kisim masalarda pazarlik konusu yapilmasi hususuna karsi dogmus bir kültürel ve siyasal hareketiz" dedi.

Kaynak: İHA