Çorum'da Vektörle Mücadelede Üreme Alanlari Tespit Ediliyor

Çorum Belediyesi, vektörle mücadeleyi daha etkili yürütebilmek için üreme alanlarini tespit ediyor. Bu alanlar Çorum Belediyesine ait cografi bilgi sistemine islenerek yil boyunca takip altinda tutuluyor.

Çorum'da Vektörle Mücadelede Üreme Alanlari Tespit Ediliyor


Çorum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri yaz aylarinda olusabilecek karasinek ve sivrisinegin üreme alanlarinda etkin bir vektörle mücadele çalismasi yürütüyor. Ekipler, özelikle larvanin en çok olustugu, hayvan gübrelerinin döküldügü alanlarda çalismalarini yogunlastiriyor. Çevreye gelisigüzel dökülen gübre noktalarini tespit eden vektörle mücadele ekibi, bu alanlari Çorum Belediyesine ait Cografi Bilgi Sistemi (CBS)’ye isleyerek yil boyunca takibini yapiyor.

’Gübre noktalari takip altinda’

Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, karasinek ve sivrisinek sorununu önlemek için etkili bir mücadele yürüttüklerini vurgulayarak “Vektörle mücadele çalismasinda ilk önce karasinek üreme kaynaginin basinda gelen hayvan gübrelerinin döküldügü alanlari tespit ediyoruz. Gübre noktasi, Çorum Belediyesine ait Cografi Bilgi Sistemi’ne islenerek ekiplerimiz tarafindan takip altina aliniyor.” dedi.

Vektör mücadele çalismalarini 12 ay boyunca araliksiz olarak sürdürdüklerini belirten Yagbat “Bu çalismalarimizin arasinda kültürel mücadele, fiziksel mücadele, biyolojik mücadele ve kimyasal mücadele bulunmaktadir. Kimyasal mücadeleyi en son çare olarak yapiyoruz.” dedi.



’Hemserilerimizden destek bekliyoruz’

Çevre ve insan sagligini korumak için çalismalara araliksiz devam ettiklerini dile getiren Yagbat, karasinek ve sivrisinekle mücadele konusunda vatandaslara da çagrida bulundu. Yagbat “Evsel kati atiklarinizi çöp posetine koyarak agzi kapali bir sekilde çöp konteynirina birakiniz ve konteynir kapaklarini kapali tutunuz. Evlerinizde ve bahçelerinizde uzun süre çöp bulundurmayiniz. Bahçelerinizde su birikintisi olusturacak kaplar birakmayiniz. Bu konularda hemserilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA