Beyoglu Belediyesinden Kismen Çöken Binayla Ilgili Açiklama

Beyoglu’nda tadilat yapilirken kismen çöken 5 katli metruk bina ile ilgili Beyoglu Belediyesi tarafindan açiklama yapildi. Beyoglu Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan, Koruma Kurulu’ndan gelecek karar dogrultusunda islemlere devam edilecegini söyledi.

Beyoglu Karaköy, Kemeralti Caddesi üzerinde bulunan tadilat yapilan 5 katli metruk binada saat 06.30 siralarinda kismen çökmüs, beton parçalari da yola dökülmüstü. Ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmis, polis ekipleri çevrede genis güvenlik önlemleri alirken tramvay seferleri bir süreligine durdurulmustu. Ekiplerin çalismalari sürerken, Beyoglu Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürü Mehmet Karaaslan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Incelemelerini tamamlayan Mehmet Karaaslan basin mensuplarina açiklama yapti.

“Koruma Kurulu’ndan gelecek karar dogrultusunda islemlere devam edilecek”

127 ada, dört parselde bulunan tescilli, eski eser yapi hakkinda konusan Mehmet Karaaslan, “Söz konusu yapi 99 yilinda tescil edilmis ve 2016 yilinda da Koruma Kurulu’nca projelere uygun bulunarak belediyelerce düzenlenen bir yapi. Dönem içinde de degisik zamanlarda da ruhsat yenilemesi yapilan bir yapi. Bugün sabah 06.30’da gelen sikayet üzerine yerine gelindiginde orta kisminda genis bir çökme oldugu ve dösemelerinde çökme oldugu görüldü.

Bunun üzerine de belediyemizin ekipleri tarafindan teknik bir rapor düzenlenerek konu degerlendirmek üzere Koruma Kurulu’na iletildi ve Koruma Kurulu’ndan gelecek karar dogrultusunda da islemlere devam edilecek” dedi.

"Kararin ne zaman gelmesi bekleniyor" sorusuna cevap veren Karaaslan, “Konu sabahleyin gerçeklesti. Biz de teknik raporu tuttuk. Bu bina restorasyon ruhsati olan bir yapi yani eski eser tescilli. Oradan gelecek karar ’yikin’ dogrultusunda da olabilir, ’sökün’ dogrultusunda da olur. Ona göre uygulamalara devam edecegiz. Onunla ilgili bir sey demeyeyim ben çünkü Koruma Kurulu karar alacak. Yikma konusunda 2863 yasa kapsaminda. Koruma Kurulu kararina göre oluyor. Yani Koruma Kurulu bir karar alacak o çerçevede biz uygulamaya devam edecegiz. Ya ilgilisi bir sekilde devam edecek ya da belediye olarak yapamiyorsa biz yapacagiz. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alinmasiyla ilgili kurul kararlari var. Güvenlik tedbirlerinin alinmasiyla ilgili mal sahibine en son 15 gün önce tebligat yapildi, gerekli güvenlik önlemlerin alinmasina yönelik tebligatimiz da dosyamizda var” dedi.

Kaynak: İHA