Baskan Taban Bayram Tedbirleri Ve Kararlarini Açikladi

Inegöl Belediyesi Ramazan Bayrami’na sayili günler kala bayram öncesi ve bayram sürecine iliskin çalismalarini tamamladi. Belediye Baskani Alper Taban, alinan tedbirler ve kararlara iliskin basin toplantisi düzenleyerek bayram hazirliklarini kamuoyu ile paylasti.

Baskan Taban Bayram Tedbirleri Ve Kararlarini Açikladi
11 ayin sultani ramazan ayinin yarisi geride kaldi. Ramazanin ilerlemesiyle birlikte bayram heyecani ve bayram telasi da dört bir yani sardi. Her hanede bayram hazirligi sürerken, Inegöl Belediyesi de Ramazan Bayrami öncesi tüm birimleriyle planlamalarini yapip hazirliklarini tamamladi. Belediye Baskani Alper Taban, bugün beraberindeki Baskan Yardimcilari ve Daire Müdürleriyle birlikte yapilan hazirliklara iliskin basin toplantisi düzenledi.

12.30’da encümen salonunda yapilan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Baskan Taban, Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerden dolayi buruk bir bayram yasanacagini ifade etti.

Baskan Taban, “Ramazan Bayrami’na yönelik hazirliklarimizla ilgili vatandaslarimizi bilgilendirmek üzere bir araya geldik. 11 ayin sultani Ramazan-i Serif’in içerisindeyiz. Allah’a sükrediyoruz bugünlere eristigimiz için. Ancak bu yil depremin gölgesinde, buruk bir sekilde geçiriyoruz ramazan ayini. 6 Subat’ta bir deprem afeti yasadik ve kayiplarimiz var. Tüm kayiplarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum” dedi.

“Tüm birimlerimizle haziriz”

“Inegöl Belediyesi olarak bayram öncesi tüm birimlerimizle hazirliklarimizi yaptik” sözleriyle konusmasini sürdüren Baskan Taban, söyle devam etti: “Bizim için bayramlar özel günler, yogun geçirilen günler. Dolayisiyla tüm birimlerimiz nöbetçi ve icapçilarini belirleyerek hazirliklarini tamamladilar. Basta mezarliklarimiz olmak üzere Büyüksehir Belediyemiz ve ilçe belediyemiz olarak bu alanlardaki temizlik islemlerini gerçeklestirmis olacagiz.”

Umuteli hem ihtiyaç sahiplerine hem depremzedelere umut oluyor

“Bu noktada farkli müdürlüklerimizin de ekstra is planlari var. Bunlardan da bahsetmek istiyorum. Umuteli Sosyal Yardimlasma Müdürlügümüz vasitasiyla hizmetlerimiz var. Ancak bu yil bir farklilik var. Bu yil sehrimizde toplam 714 depremzede aile var. 3795 kisi Bu ailelerimiz için de bir yükümlülügümüz var. Ben destek olan, elini uzatan herkese tesekkür ediyorum. Inegöl bu konuda duyarliligini her zaman ortaya koydu. Sehrimizdeki ihtiyaç sahiplerinin yani sira bu yil bu ailelerimize de erzak ulastiriyoruz. Evde temizlik hizmeti veriyoruz. Özellikle bayram öncelerinde yaslilarimizin, kimsesizlerimizin evlerine giderek onlarin ev temizliklerini yapiyoruz. Yilin 12 ayi devam eden sicak yemek yardimlarimiz var. Bunlar devam ediyor. Beraberinde yine yaslilarimizi sevindirebilmek, bayramda gönüllerini hos edebilmek adina onlara küçük paketler hazirlayarak ziyaret edip hayir dualarini aliyoruz. Ramazan ayi basinda yaptigimiz açiklamada 2 bin aileye destegimiz olacagini ifade etmistik. Ramazanin ilk günü 1120 ailemize alisveris çeklerini ulastirdik. Digerlerinin de dagitimlari sürüyor bayrama kadar tamamlanmis olacak.”

“Esnafimizin her zaman yanindayiz”

“Zabita Müdürlügümüzün de bu süreçte bir dizi hazirlik ve çalismalar var. Biliyorsunuz pazarlarla ilgili, çarsi trafigiyle ilgili birtakim düzenlemeler yapiyoruz. Öncelikle sunu belirtmek istiyorum, esnafimizin her zaman yanindayiz. Nihayet itibariyle esnaf 7/24, 365 gün hizmet veren bir yapida. Kira veriyor, vergi veriyor Biz de onlara bayram öncesi biraz daha islerinin bereketlenmesi adina uygun bir ortam hazirlamak istiyoruz.”

Bayram öncesi kurulacak pazarlar

“Bayram öncesi alinan kararlar ve uygulamalarimiz söyle: Pazaryerleriyle ilgili olarak; 18 Nisan Sali günü Alanyurt pazarimiz kendi gününde açik olacak. Buna ilave olarak Merpa pazarimizin da sadece kiyafet bölümü açilacak. 19 Nisan Çarsamba günü Yeniceköy ve Huzur pazarlarimiz kendi gününde açik olacak, yine ilave olarak Merpa pazarimiz açilacak. 20 Nisan Persembe arefe günü de sadece Merpa pazarimiz açik olacak. Bayram süresince 21-22-23 Nisan tarihlerinde sehrimizde Pazar kurulmayacak. Vatandaslarimiz buna göre alisverislerini yapabilirler.”

Kaldirim isgali serbestisi 8 Nisan’da basliyor

“Kaldirim isgalleriyle ilgili 2015 yilinda aldigimiz bir karar vardi. Bu karar uygulanmaya devam ediyor. Sadece istisnalarimiz vardi. Bayramlarda vatandasimizin kendi ürünlerini kendi kapilarinin önünde satabilmelerine müsaade ediyorduk. Bu uygulamamizda da süreyi biraz uzattik, 08 Nisan Cumartesi gününden itibaren esnekligi baslatiyoruz. Tabi burada birtakim kurallarimiz var. Isyerleri önünde kendi sektörleri haricinde bir sey satilmasini istemiyoruz. Kaldirimlarin tamamen kapatilmasini istemiyoruz, yayalar da buralardan geçmek zorunda. Imkanlar nispetinde kaldirimlar kullanilacak. Bayramin birinci günü itibariyle de kaldirim serbestligini bitirip normale dönüyoruz.”

Çarsi bölgesi 6 gün trafige kapanacak

“Bu dönemde çarsi trafigi yogunlasiyor. Burada da bir trafik düzenlemesi yapiyoruz. 15 Nisan Cumartesi günü itibariyle 6 gün süreyle çarsi merkezimizdeki 7 sokagi trafige kapatiyoruz. Bu sokaklarimiz; Elektrik Sokak (Haci Veli Aga Sokak kesisiminden itibaren), Tabakhane Sokak, Bedesten Sokak, Cami Kebir Sokak, Özdilek Sokak, 2. Özdilek Sokak ve Haci Sahin Sokak. Bu sokaklarda trafigi kismi olarak kapatmis oluyoruz. Ayrica bu süreçte çarsi bölgesinde bir tek yön düzenlemesi olacak. Gençlik Merkezimizin arka kismindaki otoparka Isletme Sokak tarafindan araçlar giris yapacak, çikislar ise Atatürk Bulvari tarafindan tek yön olarak yapilacak.”

Nöbetçi firinlar belirlendi

“Bayramin ilk günü sehrimizde tüm firinlar kapali olacak. Ikinci ve üçüncü günü ise nöbetçi firinlarimiz olacak. Nöbetçi firinlar sosyal medya hesaplarimiz ve web sayfalarimiz üzerinden duyurulacak. Ayrica vatandaslarimiz 153 hatlarimiz üzerinden de bilgi alabilirler.”

Seyyar satici ve dilencilere siki denetim

“Ulasimla ilgili de INULAS ve BURULAS marifetiyle güncel seferler ve toplu ulasim hizmetleri devam ediyor olacak. Bunlarin planlamalari da yapilmis durumda. Zabitamiz marifetiyle de özellikle bu seyyar satislara, dilencilik hususundaki yaklasimlara yönelik denetimlerimiz devam edecek. Vatandaslarimizin da destekleriyle bu gibi durumlarla mücadelemiz daha kolay olacaktir. Seyyar saticilarla ilgili belli durumlarda pozitif yaklasim sergileyebiliyoruz. Bunlar engelli bireyler, yasli, çalismaya muhtaç kisiler gibi durumlar. Onun disinda asla müsaade etmeyecegiz.”

Bayram coskusu 23 Nisan coskusu ile birlesecek

“Kültür Sosyal Isler Müdürlügümüz de bayramin üçüncü günü kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramina yönelik bir dizi hazirliklar yapiyor. 23 Nisan Pazar günü Hikmet Sahin Kültür Parki içerisinde Amfi Tiyatro karsisindaki yesil alanda hava sartlari da elverirse Çocuk Senligi düzenleyecegiz. Burada maskotlar, yarismalar, çocuk sanat atölyesi etkinlikleri, çesitli gösteri ve müzikler ile çocuklara unutulmaz bir 23 Nisan Çocuk Senligi hazirliyoruz. Ayrica Kent Müzemiz ve Mobilya Müzemiz de bayramin 3’üncü günü misafir kabulüne devam edecek.”

Sehirde bayram temizligi basladi

“Temizlik Isleri Müdürlügümüz de bayram sürecinde ekstra çalisma ve hazirlik yapan birimlerimizden. Tüm ana arterlerimizde bulunan konteynerlerin yikanmasi, parklarin genel temizliginin yapilmasi, ibadethane çevrelerinde temizlik ve yikama çalismasi, mezarliklarimizin dis kisimlarindaki temizlik, çarsi merkezleri, alt geçit ve üst geçit gibi alanlar da temizlenmis olacak. Ben bu vesileyle bir kez daha rabbim önce Kadir Gecesine, sonra Ramazan Bayramina ve yenilerine eristirsin diyorum. Tüm ilçe halkimizin da hem Kadir Gecesi hem Ramazan Bayramini simdiden tebrik ediyorum.”
Kaynak: İHA