AK Partili Turan Açiklamasi TPAO Çanakkale'de Petrol Arayacak

AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi’nin (TPAO) Çanakkale’de petrol arama ruhsati aldigini açikladi.

AK Partili Turan Açiklamasi TPAO Çanakkale'de Petrol Arayacak
AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Maden ve Petrol Isleri Genel Müdürlügünün TPAO’ya, Çanakkale il sinirlari içerisinde yer alan, 42 bin 593 hektarlik saha için 5 yil süreyle petrol arama ruhsati verildigi belirtti.

Kararin Resmi Gazete’de yayimlandigini ifade eden Turan, “Enerji kaynaklari ülkelerin ekonomisinde önemli bir yer tutar. Yeralti ve yer üstü kaynaklarimizi milletimizin hizmetine sunmak için gayret ediyoruz. Mavi Vatan’daki dogal gaz arama çalismalarimizin yani sira petrol arama çalismalarimiz da devam ediyor. TPAO’ya, Çanakkale il sinirlari içerisinde yer alan, 42 bin 593 hektarlik saha için 5 yil süreyle petrol arama ruhsati verildi.

Milletvekilimiz Jülide Iskenderoglu’yla birlikte ülkemize, sehrimize ve hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyoruz. Ümit ediyoruz kisa sürede güzel haberler aliriz” dedi.

Kaynak: İHA