Adiyaman'da Geçici Prefabrik Konutlarin Teslimatina Baslandi

Adiyaman’da insa edilen çelik sistem geçici prefabrik konutlar depremzedelere teslim edilmeye basladi.

Adiyaman'da Geçici Prefabrik Konutlarin Teslimatina Baslandi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi koordinesinde TOKI ve Emlak Konut tarafindan Adiyaman’in güneyindeki Vartana mevkiinde toplam 2 bin 588 adet geçici prefabrigin yapimi sürüyor. Konutlarin yapimi sürerken, tamamlanan konutlar ise depremzede vatandaslara verilmeye baslandi. Vartana’da yapilacak olan 2 bin 588 konuttan tamamlanan 238 geçici prefabrik konuttan 102’sinin sahipleri belli oldu. AFAD görevlileri tarafindan konutlari belirlenen depremzede vatandaslara anahtarlari teslim edildi.

Konutlarin anahtarini alan vatandaslar, “Bu zor günlerimizde hep bizim yanimizda olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere herkesten Allah razi olsun. Çadirlarda kalmak zor oluyordu. Prefabrik konutlara kavustugumuz için çok mutluyuz” seklinde ifadeler kullandi.

Yapimi süren 1+1 konutlar 27 metrekare olup, içerisinde depremzedelerin ihtiyaç duyacagi tüm esyalar bulunuyor. Geçici konutlarin yapildigi yerde sadece konut degil, cami, sosyal donatilar, park alanlari ve çocuk oyun alanlari da olacak.
Kaynak: İHA