Giresun Çiçeklerle Renklendi

Giresun Belediyesi’nin basta Atatürk Meydani olmak üzere park ve bahçelere ektigi laleler, rengarenk görüntüleriyle çevreye güzellik katiyor.

Giresun Çiçeklerle Renklendi
Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri basta laleler olmak üzere sümbül ve nergis çiçekleri ekti. Çiçeklerle çesitli figürler olusturulurken, lalelerin olusturdugu renk cümbüsü de dikkat çekti.

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, yaptigi açiklamada “10 bin metrekarelik serada sürdürülen çalismalarda 50 bin kis ve 50 bin de yaz olmak üzere yilda toplam 100 bin tüpleme yapiliyor. Genellikle Atapark, liman mevkii refrüjleri, valilik meydani ve çevresinde kullaniliyor. Bu günlerde açmaya baslayan çiçekler güzel görüntüleriyle park, kavsak ve yesil alanlarda rengârenk açan yüzleriyle Giresunlular’i adeta büyülemeye basladi.

Lale görüntüsü ile çok güzel bir renk cümbüsü sunan çiçek türüdür. Türk kültüründe önemli yere sahip olan lale, tarihimizde bir dönemi ifade etmektedir. Lâleler, Türkler için hayat ve bereket ifade eden bir simge halini almis ve baharin müjdecisi olmustur. Bu kapsamda sehrimizi çiçeklerle donattik. Baharin gelisiyle açan rengârenk laleler basta olmak üzere diger çiçek çesitlerimiz cadde ve sokaklarimiza ayri bir hava katiyor. Ayrica yesillendirme çalismalarimiz da devam ediyor. Sehir merkezimizde ve çesitli bölgelerde toprakla bulusturdugumuz fidanlarla yesilimize yesil katiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA