Buzlanmayi Önlemek Için Yola Dökülen Tuzlar Dag Keçilerine Yaradi

Giresun’da koruma altinda bulunan yaban keçileri, tuz ihtiyaçlarini karsilamak için karayoluna kadar indi. Bu anlar cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.

Buzlanmayi Önlemek Için Yola Dökülen Tuzlar Dag Keçilerine Yaradi
Giresun’un Sebinkarahisar ve Alucra ilçelerinde koruma altinda bulunan yaban keçileri, tuz ihtiyaçlarini gidermek için Alucra-Sebinkarahisar yoluna indi. Yaban keçilerinin indikleri karayolunda bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasiyla görüntülendi. Ilçede buzlanmaya karsi dökülen tuzlardan ihtiyaçlarini gideren yaban keçilerinin o anlari, kara yolunda seyir halindeki bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasiyla kayit altina alindi. Görüntülerde, yaban keçilerinin kara yolunda araçlardan kaçmayan keçilerin yolu yaladiklari görülüyor.

Tuz ihtiyacini gidermek için karayoluna kadar inen yaban keçilerinin yolu yalamasinin sebebi, kis aylarinda Karayollari ekipleri yolda buz olusmamasi için tuz serpmesi sonucu tuz bir süre asfalt yüzeyinde kaliyor. Tuza ihtiyaç duyan yaban hayvanlari da yollara kadar inmesine neden oluyor. Tuz sayesinde istahlanan hayvanlarin daha fazla yiyerek yaglanmasinin saglandigini kaydeden uzmanlar yaglanan hayvan da kisin soguk günlerini hastalanmadan saglikli olarak atlatildigini belirtiyor.
Kaynak: İHA