TEKNOFEST'te Tarihi Anlar Yasandi Açiklamasi Insanli Ve Insansiz Savas Uçaklari Birlikte Uçtu

Insansiz Savas Uçagi Bayraktar KIZILELMA ve SOLOTÜRK, TEKNOFEST’te tarihi bir uçus gerçeklestirdi. Uçusu izleyip esi Sümeyye Erdogan Bayraktar ile birlikte selamlayan Selçuk Bayraktar, "Biri insanli biri insansiz 2 savas uçagi beraber uçuyor. Buna benzer bir uçus dünyada oldu ama halkin önünde ilk defa oluyor. 2 insansiz hava araci biri savas uçagi digeri taarruz, bu dünyada ilk defa Kizilelma ve Akinci’yla olmustu. O yüzden bunun tarihi olmasi, halkin önünde oluyor olmasi" dedi.

TEKNOFEST'te Tarihi Anlar Yasandi Açiklamasi Insanli Ve Insansiz Savas Uçaklari Birlikte Uçtu


TEKNOFEST 2023 heyecani 4’üncü gününde de devam ediyor. TEKNOFEST çerçevesinde Insansiz Savas Uçagi Bayraktar KIZILELMA ve SOLOTURK kol uçusu gerçeklestirdi. Insanli ve insansiz savas uçaklarinin tarihi uçuslarini Baykar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar ve esi Sümeyye Erdogan Bayraktar birlikte izledi. Selçuk ve Sümeyye Bayraktar KIZILELMA ve SOLOTÜRK’ün geçislerini selamladi.

"Biri insanli biri insansiz 2 savas uçagi beraber uçuyor" diyen Baykar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, sunlari kaydetti: "Biri insanli biri insansiz 2 savas uçagi beraber uçuyor. Buna benzer bir uçus dünyada oldu ama halkin önünde ilk defa oluyor. 2 insansiz hava araci biri savas uçagi digeri taarruz, bu dünyada ilk defa Kizilelma ve Akinci’yla olmustu. O yüzden bunun tarihi olmasi, halkin önünde oluyor olmasi. Teknolojinin sampiyonlarini, 1 milyondan fazla gencimiz basvurdu. Milletimizin, kurumlarimizin gelistirdigi, hayal edip, tasarlayip ürettigi eserleri burada takdirle izliyorlar. Ben yillar içinde sunu da gördüm, 6. yilinda artik tüm toplumumuzda yüksek teknolojide, uzayda, havacilikta basaramayacagimiz bir sey yok duygusu yerlesti. Yani bir çocuk gelsin bir uçaga dokunsun belki ileride ülkemizin uzay programinda çalisir. Bu gerçeklesmeye basladi" diye konustu.



Sümeyye Erdogan Bayraktar ise, "Gurur duyuyoruz, çok heyecanlaniyoruz her defasinda. Her yil yeni yeni gösteriler de görüyoruz, savunma sanayimizin farkli farkli güçlerini bir arada görmek gerçekten çok mutlu edici" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA