Nisan Ayinin Son Gününde Kar Geri Döndü, Ekipler 1 Metreyi Asan Karla Mücadele Etti

Mus’ta nisan ayinin sonunda etkili olan kar yagisi 1 metreyi bulurken, Il Özel Idaresi ekipleri bazi bölgelerde tipi ve firtina nedeniyle 4 metreyi asan kar ile mücadele etti.

Nisan Ayinin Son Gününde Kar Geri Döndü, Ekipler 1 Metreyi Asan Karla Mücadele Etti


Mus’ta, nisan ayinin son gününde etkili olan kar yagisi hayati olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde yogun olarak etkili olan kar yagisi nedeniyle ulasima kapanan 31 yerlesim birimi için kar temizleme çalismasi yapan ekipler, yollarda 3 saate yakin mahsur kalan 10 araç ile içerisindeki vatandaslari kurtardi. Kar kalinliginin bir metreye ulastigi yüksek kesimler yeniden beyaza bürünürken Il Özel Idaresi ekipleri, nisan ayinin son günü karla mücadele mesaisine yeniden merhaba dedi.



Üçevler köyünden Mus’a gelmek için yola çikan Erol Ulas, yaklasik 3 saat mahsur kaldiklarini belirterek, “Gece boyunca bölgede yogun bir kar yagisi vardi. Nisan ayinin son gününde kar yagisi nedeniyle yolda mahsur kaldik. 1 metreyi bulan bir kar yagisi oldu. Il Özel Idaresi ekipleri sag olsun is makineleriyle yolumuzu açti. Yaklasik 8-9 araç yolda mahsur kaldik. Sag olsunlar yolumuzu açtilar. Yaklasik 2-3 saat burada mahsur kaldik. Ekipler geldi yolumuzu açti. Birazdan Mus’a varacagiz” dedi.

Kaynak: İHA