Maltepe Sahil'de Yürüyüs Yapan Bakan Kurum Gençlerle Basketbol Oynadi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Maltepe Sahil’de gençlerle bir araya gelerek basketbol oynadi.

Maltepe Sahil'de Yürüyüs Yapan Bakan Kurum Gençlerle Basketbol Oynadi


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Maltepe Sahil’de gençlerle birlikte önce yürüyüs yapti, ardindan bilgi yarismasi sonrasi basketbol oynadi. Gençlerle hatira fotografi çektiren Bakan Kurum, daha sonra ‘Genç Karavan Bulusmasi’ etkinliginde gençlerle sohbet etti.

"Sizler bizim gelecegimizsiniz, gelecegimizi emanet edecegimiz yavrularimizsiniz’’

Genç Karavan Bulusmasi’nda gençlerle bulusan Bakan Kurum, “Maltepe’nin gençleri burada mi? Sultan Fatih’in torunlari burada mi? Aksemseddin’in evlatlari burada mi? Hepinizi öpüyorum, sevgiyle kucakliyoruz. Sizler bizim gelecegimizsiniz, gelecegimizi emanet edecegimiz yavrularimizsiniz. Bizim de bütün mücadelemiz sizler için, sizlere daha iyi bir gelecek sunabilmek için, 21 yildir Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, sehirlerimizi bastan asagi ihya etmek için mücadele ediyoruz. Bir taraftan afetler oluyor, o afetler de milletimizin yaninda oluyoruz. Gençligimizin orada ailelerimizin yeni yasaminin resmini çiziyor. Ve o evlerimizi sicak yuvalarimizi hizli bir sekilde insa etmeye çalisiyoruz. Çevremizi, dogamizi iste burada ailelerimizin güvenle yasayacagi alanlarin insasi için kosturuyoruz. Ve istiyoruz ki her ilimizde kisi basi yesil alan en az 15 metrekare olsun. Bu kapsamda Istanbul’umuzda tam 48 tane millet bahçesi yapiyoruz ve 18 milyon metrekare büyüklüge sahip. Yani buradaki her bir gencimiz için 1 metrekare ilave yesil alan kazandiriyoruz. 81 ilde, 81 milyon metrekare hedefiyle yola çiktik. Bu anlayisla çalismalarimizi yürütüyoruz. Iste bu millet bahçelerine simdi bir yenisi daha ekleniyor." diye konustu.



"145 bin 300 agaç diktik’’

Bakan Kurum, sunlari kaydetti: ’’Istanbul Atatürk Havalimani millet bahçesini açiyoruz. Ve o millet bahçemiz 8 Mayis itibariyle ilk etabi Istanbullu kardeslerimize gençlerimize hizmet verecek ve orada tipki yesil alanlarin içinde burada oldugu gibi tüm sosyal donatilariyla birlikte kardeslerimiz vakit geçirecek. Gençlerimiz eglenecek, bisiklete binecek, yürüyüs yapacak, spor yapacak. Aileleriyle birlikte hos vakit geçirecek. Hani onlar diyorlardi ya, ’Buralari Katarlilara satacaklar, buralari Araplara verecekler, buralara rantsal dönüsüm yapacaklar.’ Binalari dikiyorlar diyorlardi, ya biz dikmedik ama ne diktik biliyor musunuz? 145 bin 300 agaç diktik. Ve o projemizin ilk etabini insallah 8 Mayis itibariyle tüm Istanbullu kardeslerimize kazandiriyoruz. Tabii orada biliyorsunuz bizim gençligimizle birlikte 6 yildir düzenledigimiz Teknofest fuarlari var. Büyük teknoloji sanayi savunma ülkemizdeki iste Togg’umuzu, Altay tankimizi yine Atak helikopterimizi, TCG Anadolu gemimizi IHA ve SIHA’mizi üreten tüm firmalarimizla 6 yildir biz orada ne yapiyoruz? Gençlerimizle Teknofest gençligiyle birlikte fuarlar düzenliyoruz. Ve iste bu yil da büyük bir coskuyla Teknofest Fuari’miz gençlerimizle bir araya geldi. Biliyoruz ki sizler Yunus Emre’nin diliyle konusan, Fatih’in cesaretiyle Mevlana’nin gönlüyle herkesi kucaklayan gençliksiniz. Sizler ecdadimizin torunlarisiniz. Bizim gelecegimizsiniz. Istikbalimizsiniz. Ve biliyoruz ki sizler daha iyisini yapacaksiniz. Bizim de bütün çabamiz sizlere daha iyi bir gelecek sunabilmek.’’

"Burada da gençlerimizle bir araya gelmek bizi çok mutlu etti’’

Gençlerle basketbol maçi sonrasi konusan Bakan Kurum, ’’Biz de gençligimizde basketbol sahasinda böyle spor yapardik, sevdigimiz arkadaslarimizla birlikte. O günlerimi hatirladim. Orada gidip iste yani çesmeden su içerek yorulur, terlerdik. O günleri hiç unutamiyoruz. Burada da gençlerimizle bir araya gelmek bizi çok mutlu etti. O günleri hatirladik. Bütün amacimiz, hedefimiz o. Tabii gençler çok iyi oynuyorlar. Bizim takimda biraz iyiydi, torpilliydik. Karsi takimi yendik. Ama dostluk kazandi, baris kazandi. Ben tüm gençlerimize çok tesekkür ediyorum. Derbi maçi ise 1-1 iki takimimiza da basarilar diliyoruz. Ikisi de Istanbul’umuzun güzide takimlarindan. Besiktas’imiz, Galatasaray’imiz, Fenerbahçe’miz. Yine Istanbul’da Basaksehir’imiz var, Ümraniye’miz var, Eyüpspor’umuz, Pendikspor’umuz, Tuzla, hepsi güzel bir mücadele veriyorlar. Gençligin yüzyili, sporcu yüzyili olacak. Gençlerimiz bu manada iste burada görüyoruz. Spor yapiyorlar, basketbol oynuyorlar, futbol oynuyorlar. Hak eden kazansin diyorum. Dostluk kazansin diyorum. Çok tesekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA