Erdogan Açiklamasi ''Bay Bay Kemal' Sen Talimati Kandil'den Aliyorsun'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Bunlarin ülkeye ve millete olan düsmanliklari sebebiyle kamudan attigimiz tüm terör yandaslarini yeniden devlete dolduracaklarini açikça ilan ederler. Avucunuzu yalayacaksiniz avucunuzu. Simdi, sormak lazim: ‘Bay Bay Kemal’, sen talimati nereden aliyorsun? Kandil’den. Ne diyor Kandil? ‘Biz artik ‘Bay Bay Kemal’i destekliyoruz. Ne kadar güzel” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti’nin Ankara Mitingine katildi.

Esi Emine Erdogan’in eslik ettigi Cumhurbaskani Erdogan, konusmasina boynunda Ankaragücü atkisi ile basladi.

Erdogan burada yaptigi konusmada, Ankara’nin manevi bir öneme sahip olduguna dikkati çekerek, “Sevgili Ankaralilar gelecegimizin teminati sevgili gençler. Sizleri en kalbi duygularimla muhabbetle selamliyorum. Milli Mücadelenin karargahi istiklalimizin ve istikbalimizin baskenti Ankara’nin tüm Seymenlerine gazilerin yigitlerin buradan selamlarimi gönderiyorum. Su muhtesem katilim, Allah’a hamdolsun. Dün Izmir’de böyleydi. Ayni sekilde Istanbul TEKNOFEST yine böyleydi. 100 binler geliyor. Sandiga yürüyor 100 binler. 14 Mayis’in müjdesini veriyor. 14 Mayis’a hazir miyiz? Sandiklari gümbür gümbür patlatmaya var miyiz? Burasi siradan bir yer degil. Haci Bayram’in, Hüseyin Gazi’nin Semerkandi Hazretleri’nin, Bünyamin Ayasi’nin, Tapduk Emre’nin sehri Ankara’nin tüm ilçelerine tüm mahallelerine buradan sevgilerimi iletiyorum. Ata ocagim Rize ise dogup büyüdügüm sehir Istanbul ise ülkeme ve milletime sanla serefle gurur askla hizmet ettigim yerde Ankara’dir. Ankara’nin havasini soluyan, suyunu içen, ekmegini yiyen sehrine ve ülkesine buradan hizmet eden herkesin basimizin üstünde yeri vardir. Bu sehir ki gönül sultaninin ifadesiyle fiziki yapisini olusturan tas ve toprak arasinda ruhunu olusturan insanin da sekillendigi medeniyet pinarinin membai olan yerdir. Ankara’yi ancak bu sehrin mana sirrina erenler anlayabilir, sevebilir, kucaklayabilir. Biz 21 yillik Ankarali olarak bozkirin ortasindaki bu sehri tasi, topragi, insani, her seyi ile seviyoruz. Bana Ankaralilar gibi yol arkadaslari, dava arkadaslari, kader arkadaslari verdigi için hamt ediyorum. Her mücadelemizde yanimizda olan Ankaralilarin tüm kadirsinas insanlarina sükranlarimi sunuyorum” dedi.

“Melih (Gökçek) kardesimin gayretleri ile Ankara’yi susuzluktan kurtardik”

Seçime az bir süre kaldigini hatirlatarak gençlere çok is düstügünü belirten Erdogan, “Gençler, ne kadar kaldi? Kapi kapi dolasiyoruz dimi? Bütün muhataplarimiza bütün gençlerimize ‘14 Mayis için hazir ol’u hatirlatiyorsunuz degil mi? Hanim kardeslerim. Sizlerde ayni sekilde kapi kapi dolasiyorsunuz degil mi? Bütün muhataplarimiza 14 Mayisin önemini anlatiyorsunuz degil mi? Bu ‘Bay Bay Kemal’in de ne oldugunu herhalde anlatiyorsunuz. Bunun ne denli yalanci oldugunu anlatiyorsunuz degil mi? Simdi gelirken bir billboard gördüm. Ne diyor biliyor musunuz? ‘Ankara daha iyi hizmete layik’ diyor. Dün baktim Izmir’de ‘Bay Bay Kemal’ billboarda onu yazmis. ‘Izmir’e iyi hizmete geliyoruz’ diyor. Istanbul ayni seyi söylüyor. 4 yildir Istanbul’da ne yaptiniz? Ankara’da 4 yildir ne yaptiniz? Izmir’de bir yagmur görmesin. Çamur, çukur aliyor basini götürüyor. Öyle mi? Ankara’da da öyle degil mi? Bunlarin üç tane tanimi var? CHP’yi tanimak istiyorsaniz 3 kelime yeter. Çöp, çamur, çukur. Istanbul’a belediye baskani oldugum zaman ben de Istanbul’u böyle tanidim. Çöp, çukur, çamur. Istanbul’u bunlardan bu kardesiniz kurtardi. Çöp daglarindan kurtardik, çukurlardan kurtardik, çamurlardan kurtardik. Hepsini geç susuzluktan kurtardik susuzluktan. Ankara’da susuz degil miydi? Burada da gene Melih kardesimin gayretleri ile Ankara’yi susuzluktan kurtardik. Bunlari biliyorsunuz. Iste bunlari bilmeyenlere hatirlatmak sart. Çünkü hafiza-i beser nisyan ile maluldür. Onun için de ‘zaten biliyorlar söyledik’ gene söyle unutuyorlar. Bunlara hatirlatalim. Su Ankara’da baskentin havalimanini yapan kim? Bunlar mi yapti? Hayir biz. Havalimani ile Ankara arasindaki su güzelim yollari kim yapti? Bütün su Ankara’daki metrolari kim yapti? Istanbul öyle degil mi? Izmir öyle degil mi? Kardeslerim bunlarda yalandan baska bir sey bulamazsiniz. Yalanin en önemli mihmandari kimdir biliyor musunuz? ‘Bay Bay Kemal’. Eger yalan dersi almak istiyorsaniz ‘Bay Bay Kemal’in yazihanesine müracaat edin. Onu çok iyi bilir. Fakat 14 Mayista insallah benim milletim bunlari siyasi mevta yapacak. Hazir miyiz buna? Ana kademe hazir miyiz? Sandiklara sahip çikacagiz ve her bir kardesim sandiga muhakkak yaninda 10 arkadasini alacak götürecek. Tamam mi?” ifadelerini kullandi.

“Yasadigimiz rahatsizlik sebebiyle yükselen dualara layik olmaya çalisiyoruz”

Geçtigimiz hafta yasadigi rahatsizliga deginen Erdogan, “Geçtigimiz günlerde yasadigimiz rahatsizlik sebebiyle dünyanin ve ülkemizin dört bir yani gibi Ankara’nin her bir mahallesinden her hanesinden yükselen dualara layik olmaya çalisiyoruz. Ne diyor üstat? ‘Kirilir da bir gün bütün disler, döner sanli sanli sarkimiz bizim. Gökten bir el yasli gözleri siler, senlenir evimiz barkimiz bizim, kurtulur dil, tarih, ahlak ve iman. Görürler nasilmis, neymis kahraman. Yer ve gök su vermem dedigi zaman. Her tarlayi sular arkimiz bizim. Gideriz nur yolu izde gideriz. Tas bagirda sular dizde gideriz. Bir gün aksam olur biz de gideriz kalir dudaklarda sarkimiz bizim’” ifadelerine yer verdi.

“FETÖ, bunun avanesi, bu alçagin avanesi kimlerle beraber? ‘Bay Bay Kemal’ ile beraber”

Erdogan, gittiginde, insanlarin dudaklarin Ankara ile yazdiklarini söyledigi 21 yillik hikayenin kalacagini, gençlere emanet ettigini söyledigi Türkiye Yüzyili hayallerinin kalacagini belirten Erdogan, “Biz, ilhamimizi hep tarih boyunca nice zorluklarin üstesinden gelen, nice zaferler kazanan bu sehirden aldik. Ankara, Milli Mücadele’de düsman toplarinin sesleri buradan duyulurken bile asla korkmadi, diz çökmedi. Ankara milletimizin demokrasi, hak, özgürlük, kalkinma yolunda verdigi mücadelenin her safhasinda, safini milli iradeden yana belirledi. Bunun için Ankara, ne vesayete ne darbeye ne teröre teslim oldu. 15 Temmuz gecesini hatirlayin. Sehrin üzerinde ölüm saçan uçaklar, helikopter gezerken sehrin sokaklarinin namlularindan ates püsküren tanklar ezerken Ankara, dimdik ayakta durdu. Gölbasi’ndaki Özel Harekat’tan Meclis Kavsagi’na, Emniyet Binasi’ndan Külliye’ye kadar Ankara’nin her yeri özgürlügü ve gelecegi için direndi. Kimdi bunlar? FETÖ. Simdi bu FETÖ, bunun avanesi, bu alçagin avanesi kimlerle beraber? ‘Bay Bay Kemal’ ile beraber” dedi.

“Cumhuru yanina alamayan avucunu yalar”

CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun “yaninda baska kimler var” diye soru yönelten Erdogan, söyle devam etti:

“Bunlarin yaninda baska kimler var? IP var. Kim var? Malum o yavrucuklar var. Beraber. Önceleri almamislardi, sonradan HDP’yi de yanlarina kattilar. O da yetmedi iki tane de belediye baskani aldilar yanlarina. Ankara, Istanbul. Önce Altili Masa’ydi sonra Yedili oldu, simdi Dokuzlu Masa oldu. ‘Bay Bay Kemal’ o da yetmeyecek size. Sen onlarla beraber yürü. Bizim yanimizda millet var millet. Bizim yanimizda cumhur var cumhur. Cumhuru yanina alamayan avucunu yalar. Hamdolsun, Hüseyin Gazi Tepesi’nin Elmadag’in arkasindan günesin ilk isiklari sehri aydinlatirken milletimiz de sehitleri ve gazilerinin omuzlarinda istiklal mesalesini yükseltmisti. Daha öncesinde Ankara, PKK terör örgütü tarafindan düzenlenen kanli saldirilar ile sindirilmek istenmisti. Güvenpark’ta, Anafartalar’da, Merasim Sokak’ta gerçeklestirilen alçak saldirilarin amaci, bu sehrin azmini ve direncini kirmakti. Ankara bu saldirilarda can verdi. Bedel ödedi.

Ama pes etmedi. Alçaklar karsisinda asla diz çökmedi. Kanli Gar saldiri ile oynanmak istenen kirli oyunu da bozan yine Ankara oldu Ankara. Simdi Ankara, yeni bir destan yazmaya hazirlaniyor. Bir tarafta 15 Temmuz ihanetinin rövansini almak için yanip tutusanlar var. FETÖ’nün Ankara’yi bombalayan eli kanli katillerini ceza evlerinden çikarip aramiza gönderme sözü verenler var. Devleti yeniden FETÖ’nün kamudan temizledigimiz mensuplarina teslim etme sözü veriyorlar. Yine ayni tarafta bölücü emellerini gerçeklestirmek için artik ilk asrini geride birakmaya hazirlandigimzi cumhuriyetimizle hesaplasmak için yanip tutusanlar var.”

“Biz görevde oldugumuz sürece ne Selo çikabilir ne de evlat-yavru katili çikabilir”

Miting alanindaki destekçilerinden söz vermelerini isteyen Erdogan, “Öyle bir söz verin ki, artik bunlarin herhangi bir umudu da kalmasin. Nedir o? Diyarbakir’da, Yasin Börü’leri sehit eden namussuzlar bunlar degil mi? Bütün benim Kürt kardeslerimi sokaga döküp 51 tane Kürt kardesimizin ölümüne sebep olan bunlar degil mi? Yine bunlar ne diyor? Yine bunlar ne diyor? Selo’yu (Selahattin Demirtas) çikaracagiz. Geçen gün, bir bozuntu var Garo (Paylan) diye, o Garo bozuntusu gitmis ziyaret etmis. Demis ki: ‘Simdi nasil olsa çikacagim. Çiktiktan sonra Öcalan’i ziyaret edecegim. Ziyaretimle birlikte de ondan bu görevi devralacagim.’ Yani düsünün simdi oradan Öcalan çikacak, görevi buna verecek. Biz böyle bir görevde oldugumuz sürece ne Selo çikabilir ne de evlat-yavru katili çikabilir. Çikamaz. Cezasini çekecek. Bunlarin gözlerini öyle bir hirs bürümüs ki bu sehrin onlarca insaninin kanina girmis PKK mensuplarinin siyasi uzantilari ile pazarliklara oturdular. Bunlarin içinde ‘Bay Bay Kemal’ var. Meral (Aksener) Hanim var. HDP var. Öbür tarafta bakiyorsunuz, Davutoglu var. Bebecan’i var. Bakiyorsunuz daha ne söyleyeyim yani. Ankara Büyüksehir, Istanbul Büyüksehir belediye baskanlari var. Onlari kalkip da bu masanin etrafina almak ayri bir dert. Konusmak bile yersiz. Fakat ben bir yere inaniyorum. Önce Allah’a sonra milletime” dedi.

“’Bay Bay Kemal’ sen talimati Kandil’den aliyorsun”

Cumhur Ittifaki’nin 14 Mayis seçimlerine girisini “gümbür gümbür” olarak niteleyen Erdogan, “Iste gördügünüz gibi her yerde mitinglerimiz gerçekten basarili bir sekilde yürüyor. Her tarafta bir Cumhur Ittifaki’nin birligi beraberligi var. Bunlarin ülkeye ve millete olan düsmanliklari sebebiyle kamudan attigimiz tüm terör yandaslarini yeniden devlete dolduracaklarini açikça ilan ederler. Avucunuzu yalayacaksiniz avucunuzu. Simdi, sormak lazim: ‘Bay Bay Kemal’, sen talimati nereden aliyorsun? Kandil’den. Ne diyor Kandil? ‘Biz artik ‘Bay Bay Kemal’i destekliyoruz. Ne kadar güzel. Ben de diyorum ki: Söyle bana arkadasini söyleyeyim sana kim oldugunu. Arkadasi Kandil Baronu olanlardan bu ülkeye fayda olur mu? Öyleyse çok çalisacagiz. Daha çok çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Erdogan, söyle devam etti:

“Dünyanin dört bir yanindaki PKK’lilar, FETÖ’cüler, envai çesit terör örgütü tüm güçleriyle 14 Mayis’ta ‘Bay Bay Kemal’e destek veriyor degil mi? Bölücü terör örgütüyle arasina mesafe koyamayan partinin yöneticileri il il dolasarak ‘Bay Bay Kemal’ için oy dileniyor. Türkiye Yüzyili’nin önünü kesmek isteyen küreselcisinden, tefecisine herkes de bunlarin yaninda yerini aldi. Simdi burada bir sey söyleyecegim ekonomiden zerre kadar anlayanlar söyle bir düsünsün. Ne diyor ‘Bay Bay Kemal’, ‘Londra’dan 300 milyar dolar’ getirecekmis. Ya su anda sen bir defa hangi görevdesin? Hangi kademedesin? Nasil oluyor da olmayan bir seyi getiriyorsun? Herhalde bunlar daha önce getirdikleri esrar eroin vesaire bunlari göndermisler ki simdi bunlarin bedelini geri döndürme gibi bir gayreti var. Simdi kardeslerim olmayan bir vaat edilmez ve gelmez ama bu diyorum ya yalan bunda irtifa kesmekmis. Nasil olsa bunun ödemesi yok söyle söyleyebildigin kadar yalani.”

“Cumhuriyetin varisi Ankara, bu sinsi tezgaha, bu kirli hesaba, eyvallah eder mi?”

Türkiye düsmanlarinin umudunun CHP lideri Kiliçdaroglu’na bagladini dile getiren Erdogan konusmasina söyle devam etti:

“Kardeslerim Türkiye düsmani kim varsa hepsi umudunu nereye baglamis biliyor musunuz? ‘Bay Bay Kemal’e. Simdi soruyorum sizlere; Selçuklu’nun, Osmanli’nin cumhuriyetin varisi Ankara, bu sinsi tezgaha, bu kirli hesaba, eyvallah eder mi? Milli mücadelenin sehri Ankara Itfaiye Meydan’indaki eskicilerin bile tenezzül etmeyecegi bu bayat senaryoya itibar eder mi? 15 Temmuz direnisinin kahraman sehri Ankara, iradesini terör örgütlerine yanci yazilan bu mankurtlara teslim eder mi? Türkiye yüzyilinin lokomotifi Ankara, evlatlarinin gelecegini bu yikim ekibine birakir mi? Son devletimiz, cumhuriyetimizin baskenti Ankara, kaderini bu siyasi ve ekonomik mandacilarin eline birakir mi? Sehitleri ve gazileriyle iftihar eden Ankara hangi sebeple olursa olsun onlarin ruhunu, hatirasini incitecek bir adim atar mi?” diye konustu.

“Oy alabilmek için her birine birer cumhurbaskanligi yardimciligi teklif etti, bunun adi rüsvettir”

14 Mayis seçimlerinde Ankara’dan rekor bir destek beklediklerini belirten Erdogan, “Ankara’nin sandiklari patlatacak oy oranlariyla yine tercihini Türkiye Yüzyili’ndan yana yapacagina ben inaniyorum. Hep söyledigimiz gibi biz gönül isidir, bir nasip isidir. Bir ask isidir ask. Biliyorsunuz ask ile kosan yorulmaz. Biz geldigimiz tüm makamlarda bu anlayisla hareket ettik. Ya bu adamin bir referansi var mi? SSK’nin Genel Müdürü oldu SSK’yi batirdi. Bu arada çok heyecanlanmis, kendini maliye bakani ilan etti. Ya sen Maliye’de bir memurdun, hiçbir zaman bakan olmadin. Niye bu millete yalan söylüyorsun. Baska çaresi yok, gelebilecegin tek yer memurluktu. Gelebildigi tek yer memurluktu. Bununla da memur kardeslerimi asagilamiyorum onlar ondan çok daha yükseklerde. Simdi ne yapti bu? Iste yanina oy alabilmek için her birine birer cumhurbaskanligi yardimciligi teklif ederek, bunun adi rüsvettir, hepsine birer rüsvet ve bu rüsvetle beraber de onlarin da oylarini almak. Simdi ben soruyorum Bu rüsvetçiye 14 Mayis’ta gereken dersi vermeye hazir miyiz?” ifadelerini kullandi.

“Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarismak isteyen herkese hodri meydan”

AK Parti iktidari boyunca verilen görevleri en iyi sekilde yaptiklarini dile getiren Erdogan, “Bu milletin sandikta omuzlarimiza yükledigi agir sorumlulugun hakkini biz en güzel sekilde vermeye çalistik. Zorluklarla karsilassak da sikayet etmedik. Asla bahanelere sarilmadik. Kardeslerim egitimde reformlari yaptik mi? Vatandasa meydanlarda verdigimiz sözleri göreve gelince unutanlardan, üzerine beton dökenlerden hiçbir zaman olmadik. Laf yerine is ürettik. Reklam yerine hizmet yaptik, ihtiras pesinde degil, ülkemize icra pesinde kostuk. Milletimiz de bizim samimiyetimizi gördü. Mücadelemizi takdir etti. Siyasi hayatimiz boyunca, duasiyla, destegiyle bize hep sahip çikti. Bolu Tüneli’ni unutmayin. Bolu Tüneli’yle ilgili ne diyorlardi? ‘Burayi patates deposu mu yapalim? Dogal gaz deposu mu yapalim’ Kimin dönemiydi bunlar? Iste CHP’nin dönemleriydi. Biz geldik dedik ki hayir. Ne patates deposu, ne dogal gaz deposu. Biz bu tüneli açacagiz ve buradan karda kista benim vatandasimin o çektigi çileyi sona erdirecegiz. Yaptik mi? Bolu Dagi Tüneli’ni böylece astik mi? Sadece bunlari anlatin. Ne yaptiysak onu anlatin. Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarismak isteyen herkese hodri meydan diyoruz. Ziya Pasa ne diyor? ‘Esek ölür kalir semeri insan ölür kalir eseri’ olay bu. Çünkü biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Ama bugün karsimizda maalesef bambaska bir manzara var. Ortada elle tutulur hiçbir eserleri olmayanlar, referansi olmayanlar, sagda solda dolanip akillarina ne Gelirse üflüyorlar” seklinde konustu.

“Bunca yildir ülkeye ve sehirlerine hizmet etmeyi ögrenemediler”

Kemal Kiliçdaroglu’nun bugüne kadar girdigi hiçbir seçimde netice alamadigini ifade eden Erdogan, “Bunca yildir ülkeye ve sehirlerine hizmet etmeyi ögrenemediler. Iste Ankara’ya ‘iyi günler’ diliyor. Ankara’ya 4 yildir yapmadiniz da bundan sonraya ne yapacaksiniz? Istanbul’a ne yaptiniz? Yagmurda, çamurda Istanbul’u sel aldi götürdü, Izmir’i sel aldi götürdü, ne yaptiniz? Bir sey yok. Izmir Körfezi kokudan geçilmiyor. Istanbul’u, Haliç’i biz o kokudan kurtardik. Bu geldi ne yapti? Yine rezil etti. Yapamazlar, bunlarin isi degil. ‘Bay Bay Kemal’e özellikle söylüyorum, bunlarin eline 5 tane Ankara keçisi teslim edin, kaybedip gelir. Ugrasip didinerek güç bela iki ayda elleriyle kalp yapmayi bunlar becerir” diye konustu.

“Kimlerle ittifak kurduklarini gizlemek, bu ittifaklar için kimlere ne vaat ettiklerini gözden kaçirmak için her zaman yaptiklari gibi yalana ve iftiraya sariliyorlar”

‘Milletin kendilerine güvenmedigini, ülkeyi teslim etmeyecegini gördükleri için gerginlikleri her gün biraz daha artiyor’ diyen Erdogan, sözlerine söyle devam etti:

“Kimlerle ittifak kurduklarini gizlemek, bu ittifaklar için kimlere ne vaat ettiklerini gözden kaçirmak için her zaman yaptiklari gibi yalana ve iftiraya sariliyorlar. Simdi tutturmus Istanbul Atatürk Havalimanini Amerika’daki bir gruba vereceklermis. Türkler, Amerikali bir sirketin sahipleri. Onlarla ben görüstüm, ben Amerika’ya gittigimde onlar bana geldiler. ‘Gelin, yeter ki yatirim yapmak isteyin. Siz böyle bir yatirim yapmak isterseniz kapimiz açik’ dedim. O zamanlar Basbakanim. O gün bugündür hala gelecekler. Elden gelenle övünülmez. Geç bu isi geç.”

“Bu milletin elinden siz TEKNOFEST’i, IHA’lari, SIHA’lari, Akincilari alamazsiniz alamayacaksiniz, Kizilelma’yi hiç alamayacaksiniz”

Atatürk Havalimaninda gerçeklestirilen TEKNOFEST’i dün 360 bin kisinin, bir önceki gün ise 240 bin kisinin ziyaret ettigini vurgulayan Erdogan, “Büyük ihtimalle bugün de yine en az o kadar kisiyle toplanacaklar ve gelenler gençlik. Bu milletin elinden siz TEKNOFEST’i, IHA’lari, SIHA’lari, Akinci’lari alamazsiniz alamayacaksiniz, Kizilelma’yi hiç alamayacaksiniz. Bu millet, sizi avucunun içindeki suyla bogar. Siz ne zannediyorsunuz, çocuk oyuncagi mi? Buralara öyle kolay gelmedik, kolay gelinmedi. Hiçbir insanimiz ülkesinin 21 yillik kazanimlarinin tehlikeye düsmesini istemez. Demokrasi ve kalkinma atilimlarinin yarim kalmasini istemez. Evladinin geleceginin belirsizlige gömülmesini istemez. Güvenlik endisesine kapildigi günlere geri dönmek istemez. Isçinin, emeklinin ve memurun aybasinda maasini alip almayacagini bilmedigi dönemleri tekrar yasamak istemez. Memurlarimizin CHP’nin yönetimi döneminde maas almadigi günleri hatirliyor muyuz? Daktilo makinelerinin Basbakanlik önüne atildigi günleri hatirliyoruz degil mi? Ey ‘Bay Bay Kemal’, bize ne anlatiyorsun?” ifadelerini kullandi.

“Onlar siyaseti parçali, ekonomisi kirilgan, demokrasisi zayif, bölgesinde dislanan, dünyada horlanan eski Türkiye hayali kuruyor”

Türkiye Yüzyilini hayal ettiklerini dile getiren Erdogan, “Onlar siyaseti parçali, ekonomisi kirilgan, demokrasisi zayif, bölgesinde dislanan, dünyada horlanan eski Türkiye hayali kuruyor. Ankara’daki Baskent Millet Bahçesi’ni kime söz verdiklerini bilmiyoruz. Herhalde yakinda onu da açiklarlar. Kim yapti burayi? Bunlar yapmayi bilmez ama yagmalamayi, yikmayi ve istismar etmeyi çok iyi bilir. Milli mücadele döneminde her birinin istikameti baska bir ülkeye özellikle bakan Teali cemiyetlerini, muhibban cemiyetlerini tarihe gömen Ankara, insallah 14 Mayis’ta bunlari ayni adrese postalayacak. Buradan en çok da CHP’ye ve onunla birlikte hareket eden diger partilere gönül vermis kardeslerime seslenmek istiyorum. ‘Bay Bay Kemal’, CHP’yi öyle bir hale getirdi ki bu parti kurucusu oldugu cumhuriyete ve kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal’e hakaret edenlerin yuvasina dönüstü” dedi.

“Sen Aleviligini yasa ama anlatmaya gerek yok”

CHP’nin Kiliçdaroglu’nun ortaklarinin yönetimi altinda marjinal örgütlerin, LGBT savunucularinin, küreselcilerin ve mezhepçilik fitnesi çikarmaya çalisanlarin koçbasi haline geldiginin altini çizen Erdogan, “Sana kim ‘Alevi misin, degil misin? dedi.

Bizim Alevi’ye de saygimiz var, her türe saygimiz var. Bunu söylemene ne gerek var. Sen Aleviligini yasa ama anlatmaya gerek yok. Bu tablo CHP ile hiçbir ilgimizin olmamasina ragmen bizi bile rahatsiz ediyor. CHP’nin arkasina takilip giden diger partilerdeki kardeslerimiz için de ayni durum söz konusu. Ayni ittifaka mensup birilerinin her gün birilerine, vatana, bayraga, ezana kisaca ‘can feda edilecek degerlere’ yaptiklari hakaretleri, bu kardeslerimiz daha ne kadar sineye çekecek. Hadi simdi sineye çekiyorlar, Allah göstermesin yarin öbür gün devletin tüm kurumlari bunlara teslim edildiginde ortaya çikacak vahim tablonun hesabini nasil verecekler. Kendinizin ve evladinizin gelecegini bu 7’li kavga masasina emanet eder misiniz? Hatta bu 9’lu masaya emanet eder misiniz? Ülkenizin güvenligini, huzurunu, akibetini kendi deyimleriyle bu kumar masasina emanet eder misiniz?” degerlendirmesinde bulundu.

“5 keçi katsaniz aksama hepsini kaybedip gelecegine bildiginiz birine ülkenizin gelecegini teslim edebilir misiniz?”

Millet Ittifaki’nin adayi Kemal Kiliçdaroglu’nu elestiren Erdogan, “Simdi buradan hanim kardeslerime sesleniyorum. Bakkala süt alamaya bile göndermeyeceginiz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Beyler, dükkaninizi atölyenizi, tezgahinizi, 5 dakikaligina birakamayacaginiz birine ülkeyi emanet eder misiniz? Gençler, dersinize yardim etse verdigi bilgilerin dogruluguna süphe ile bakacaginiz birine kendi geleceginizi teslim edebilir misiniz? Çiftçi kardeslerim, önüne 5 keçi katsaniz aksama hepsini kaybedip gelecegine bildiginiz birine ülkenizin gelecegini teslim edebilir misiniz? Isveren kardeslerim, kendi müessesenizde vasifsiz eleman olarak bile çalistirmayacaginiz birine ülkenin gelecegini emanet edebilir misiniz? Emekli kardeslerim, oturdugunuz apartmana yönetici olarak seçmeyeceginiz birine ülkenin gelecegini emanet edebilir misiniz? Iste tüm bunlar için 14 Mayista tercihimizi dogrudan yana yapmaliyiz. Simdi böyle birisine, bir SSK’yi idare edemeyen bir zavalliya bu ülke teslim edilebilir mi?” ifadelerine yer verdi.

“Üniversite olmayan ilimiz yok”

AK Parti iktidarinin hayata geçirdigi hizmetlerinden bahseden Erdogan, “Saglikta bizim neler yaptigimizi biliyorsunuz degil mi? Sadece su Ankara’da herhalde bir Etlik, bir Bilkent bunun bütün dediklerine yeter de artar bile Istanbul’da Çam Sakura, havalimanindaki Murat Dilmener, karsi tarafta Anadolu yakasinda Pakize Öz. Bunlar birer sehir hastanesi ve bunlarin hepsi birbirinden güzel. Avrupa’dan her yerden buralara hasta geliyor. Keyfinden degil, bütün bu hastanelerin modern olusundan geliyor. Buralara kolay gelmedik. Buralara bir basari ortaya koyarak geldik. Türkiye’nin genelinde suanda 20 tane sehir hastanemiz var. Egitim arastirma hastanemizin olmadigi il neredeyse yok. Niye? Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi. Varsin devlet olmasin ama benim halkimin bir nefesi her seye bedel. Iste biz bunlari basardik. Egitimde basardik, saglikta basardik. Egitimde 76 üniversite ile basladik. Ama suanda Türkiye genelinde 208 üniversitemiz var. Üniversite olmayan ilimiz yok. Kardeslerim bunlar neyi neyle yapacak? Yapamazlar bu bir dert, derdi olmayandan bir sey olmaz” dedi.

“Insanimizin hayat kalitesini yükseltmek için çalistik, çabaladik”

AK Parti iktidarinda Ankara’ya yapilan hizmetleri de ayrintili bir sekilde anlatan Erdogan, söyle devam etti:

“Kardeslerim ülkemizin 81 vilayeti gibi Cumhuriyetimizin baskenti Ankara’nin hangi ihmalleri yasadigini biliyorsunuz. Bunun için 21 yildir diger sehirlerimizle birlikte Ankara’mizi da gelistirmek, kalkindirmak, güzellestirmek, insanimizin hayat kalitesini yükseltmek için çalistik, çabaladik. Son 21 yilda 605 milyar liralik kamu yatirimi yaptik. Bunlar böyle bir sey yapabilir mi? Egitimde 24 bin 227 adet derslik kazandirdik. Ankara’mizda dördü devlet olmak üzere 12 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 25 bin 648 kisi kapasiteli yüksekögrenim yurt binalari açtik. Farkli branslarda 110 spor tesisi kazandirdik. Sosyal yardimlarda 12 milyar lira tutarinda kaynakla baskentimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaslarimizi destekledik. Saglikta 10 bin 382 yatakli 45 hastane ile birlikte 160 adet saglik tesisi insa ettik. Bilkent ve Etlik Sehir Hastanelerimiz sadece Ankara’nin degil ülkemizin en büyük, en modern hastanelerini olarak hizmet veriyorlar. Çevre ve Sehircilikte TOKI kanaliyla 95 bin konut uygulamasini hayata geçirdik. Simdi de Ankara’ya ilk evimle 18 bin 450 yeni konut insa edecek ilk is yerimle bin is yeri yapacak, ilk arsamla 100 bin konutluk altyapisi hazir arsa verecegiz. Kentsel dönüsümle 40 bin konutun dönüsümünü gerçeklestirdik. Ankara’daki 43 millet bahçesi projemizden 12 tanesini tamamladik. Kalanlari ile ilgili çalismalarimiz devam ediyor. Ulastirmada sehrimizin bölünmüs yol uzunlugunu 201 kilometre ilave ile bin 187 kilometreye çikarttik. Ankara’yi hizli tiren hatlari ile Eskisehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve Istanbul’a bagladik. Bunu biz yaptik, bunlar böyle bir sey yapabilir mi? Bizden önce bunlar neden böyle bir sey yapmadi?”

“Hani nerede büyüksehir? Onun yapmasi gerekirdi bunlari. Neden yapmadi? Yapmaz. Yapamaz”

Geçtigimiz hafta Ankara, Kirikkale, Yozgat, Sivas Yüksek Hizli Tren hattini hizmete sunduklarini hatirlatan Erdogan, “Simdi, bu masanin etrafindakilerden biri, ‘Sivas’a YHT’ye ne ihtiyaç var’ dedi.

Hey Allah’im ya. O da masanin etrafinda. Onun digerlerinden bir farki olabilir mi? Ya, siz isteseniz de istemeseniz de. Hani bunlar Atatürkçüyüz diyorlar ya. Gazi (Mustafa Kemal Atatürk) ne diyordu? ‘Demir aglarla ördük’ diyordu degil mi? Demir aglarla simdi biz örüyoruz biz. Türkiye’yi biz örüyoruz. Mayis ayi sonuna kadar vatandaslarimiz bu hatta ücretsiz seyahat edebilecek. Mayis ayi sonuna kadar insasi süren Ankara, Izmir YHT hattini 2025’te hizmete açmayi hedefliyoruz. Yapimi ve projesi devam eden hatlar tamamlandiginda Ankara tüm Türkiye’nin hizli tren merkezi haline gelecek. Sehir içi ulasimi kolaylastirmak için Baskentray’i, Batikent-Sincan Metrosu’nu, Kizilay-Çayyolu Metrosu’nu, Keçiören-Kizilay Metrosu’nu hizmete aldik. Nerede? Hani nerede büyüksehir? Onun yapmasi gerekirdi bunlari. Neden yapmadi? Yapmaz. Yapamaz. Onlarin bu tür islerle alakasi yok. ‘Bay Bay Kemal’ söyle de gitsin o biraz sogan-patates üretsin. Keçiören-Esenboga-Yildirim Beyazit Üniversitesi Metro Hatti’nin projesini tamamladik. Yakinda ihalesine çikiyoruz. Esenboga Havalimani ile Kizilay’i birbirine baglayacak olan bu metro hattini 2026 yilinda tamamlamayi hedefliyoruz. Sincan Metrosu ile Çayyolu Metrosu’nu birlestirmeyi planliyoruz” diye konustu.

“Kandil’dekilerin bayragi var mi? Onlarin paçavrasi var”

Tarim ve ormanda 26 baraj, 2 içme suyu tesisi, 33 sulama tesisi, 11 arazi toplulastirma, 76 taskin koruma tesisi, 11 gölet, 1 atik su artima tesisi, 2 hidroelektrik santral tesisi insa ettiklerini hatirlatan Erdogan, su ifadeleri kullandi:

“Ben vaatten bahsetmiyorum. Yaptiklarimizdan bahsediyorum ‘Bay Bay Kemal.’ Ey benim milletim, bu anlattiklarimi siz de bilmeyenlere anlatin. Çiftçilerimize toplam 6 buçuk milyar lira tutarinda tarimsal destek verdik. Ankara, son 21 yilda hayata geçirdigi yatirimlarla savunma sanayiinin de nesi oldu? Baskenti oldu. Geçtigimiz yil 4 buçuk milyar dolar ihracat rakamina ulasan savunma sanayiimizin yaklasik yarisinin üretimini Ankara yapiyor. Enerjide, nüfusunun yüzde 98’inin dogal gaz imkanindan faydalandigi Ankara’da bütün ilçelere dogal gaz arzini sagladik. Karadeniz gazinin müjdesini milletimizle paylasmak için konutlardaki bir ay boyunca tüm tüketimi, bir yil boyunca da mutfak ve su isitma tüketimini ücretsiz yaptik. Çikardik mi dogal gazi? Hala inanmiyorlar. O Bebecan çikmis diyor ki: Nerede? Eline diline dursun. Allah göz vermis görmüyor. Kulak vermiyor duymuyor. Niye? Kalp mühürlü. Bak, her seyiyle bunu göstere göstere yaptik. Kültür ve sanatta Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Konser Salonu’nu Cumhurbaskanligi Külliyesi içindeki Bestepe Kültür ve Kongre Merkezi’ni, Millet Kütüphanemizi hayata geçirdik. Ne kadar özetlersek özetleyelim, Ankara’ya yaptigimiz hizmetler, anlatmakla bitmiyor. Insallah, 14 Mayis’ta Ankara ile birlikte Türkiye Yüzyili’nin müjdesini tüm dünyaya ilan edecek, gençlerimize birakacagimiz bu en büyük mirasa gözümüz gibi sahip çikacagiz. Bunun için Ankara’ya çok önemli görev düsüyor. Ankara, 14 Mayis’ta tercihimizi dogrudan yana yapiyor muyuz? Ankara, 14 Mayis’ta sandiklari patlatiyor muyuz? Rabbim hepinizden razi olsun. Simdi devam ediyoruz ve noktaliyoruz. Çünkü Kandil’dekiler bizim bu inancimiza inanmazlar. Nedir o? Kandil’dekilerin bayragi var mi? Onlarin paçavrasi var. Onlarin uzantilari da ayni noktada. Bunlara dersi nerede verecegiz? Sandikta verecegiz. Bunlarin bayragi yok, bunlarin ezani yok. Bunlara dersi bizim orada vermemiz lazim. Öyleyse öyle bir haykiralim ki Kandil de duysun. Onlarin uzantilari da duysun. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet. Bir olacagiz. Iri olacagiz. Diri olacagiz. Kardes olacagiz. Hep birlikte Türkiye olacagiz.”
Kaynak: İHA