Eczaci Asistanligi Kursu Tamamlandi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin Kayseri Eczaci Odasi ile is birliginde gerçeklestirilen ve Türkiye’de alaninda bir ilk olan Eczaci Asistanligi Kursu Kapanis Programi gerçeklestirildi. Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, “Kayseri Büyüksehir Belediyesi ilklerin, yeniliklerin ve öncü belediye olarak hizmetlerini devam ettiriyor” dedi.

Eczaci Asistanligi Kursu Tamamlandi
Egitimde en ayricalikli ve en özel hizmeti vermeyi amaçlayan KAYMEK, hizmet alanini ve kurs çesitliligini her geçen gün artirmakta ve talepler dogrultusunda sekillendiriyor. Bu çerçevede Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Kayseri Eczaci Odasi arasinda imzalanan protokol ile eczacilarin ihtiyaç duyduklari nitelikli eleman ihtiyacini karsilamak ve kursiyerlerin istihdamlarina katki saglamak amaciyla ‘Eczaci Asistanligi’ kursu hayata geçirildi. Yogun ilgi gören ve kayitlari dakikalar içerisinde dolan ‘Eczaci Asistanligi’ kursu 04 Subat 2023’te basladi.

Içeriginde, SUT Bilgisi, Farmakoloji, Reçete Çesitleri, Anatomi, Hasta Psikolojisi, Eczaci Hukuku, Etkili Iletisim, Is Güvenligi, Temel Düzey Ingilizce, Ilk Yardim gibi konu basliklarinin bulundugu, Uzman Eczacilar ve KAYMEK egitmenleri tarafindan verilen dersler oldukça zengin bir müfredatla tamamlandi. Toplamda 9 hafta, 54 saat planli bir sekilde uygulanmis olan derslere 45 kursiyer katilim saglamis, kurs sonunda yapilan ölçme ve degerlendirmede basari saglayan 38 kursiyer belge almaya hak kazandi. Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklesen Eczaci Asistanligi Kursu Kapanis Programi’na Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk, Isletme ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin, 12. Bölge Kayseri Eczaci Odasi Yönetim Kurulu Baskani Uzm. Ecz. Ugur Nuri Akin ile yönetim kurulu üyeleri, kursiyerler ve aileleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda konusan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi, KAYMEK Yönetim Kurulu Baskani Serdar Öztürk, “Kayseri Büyüksehir Belediyesi ilklerin, yeniliklerin ve öncü belediye olarak hizmetlerini devam ettirirken, KAYMEK A.S. olarak Kayseri Büyüksehir Belediyemizin bir sirketi, egitim alaninda adeta Kayseri’nin 6’inci üniversitesi olarak nitelendirebilecegimiz bir egitim ve isbirligi agina sahip bir kurulusumuzdur” dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a desteklerinden dolayi tesekkür eden Öztürk, “Türkiye’de ilk olarak bir örnek, Kayseri Eczaci Odasi ile Kayseri Büyüksehir Belediyemizin arasinda isbirligi protokolü çerçevesinde eczaci asistani yetistirme kursu düzenledik. 4 Subat’ta kursumuzu açtik, 45 kursiyerimiz müracaat etti, kursumuz 1, 2 saat içerisinde doldu. Bugün 38 kursiyerimiz kurslarini basariyla bitirerek sertifika almaya hak kazandilar. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Öztürk, yogun program dolayisiyla Eczaci Asistanligi Kursu Kapanis Programi’na katilamayan Baskan Büyükkiliç’in da ayrica selamlarini iletti.

12. Bölge Kayseri Eczaci Odasi Yönetim Kurulu Baskani Uzm. Ecz. Ugur Nuri Akin da, “Uzun efor sarf ettiginiz bu sürecin nihayetinde sonuna geldik. Ne mutlu ki büyük bir oranda katilim saglandi. Diger illere örnek olacak bir projeye hep birlikte imza attik. Buraya gelmeden önce Bursa’nin, Ankara’nin eczaci odalar ile birlikte bizim projede baslattigini büyük bir gururla görmüs olduk. Demek ki dogru yoldaymisiz. Bu sehrin istihdami için, meslegimizin gelecegimizin istihdami için çok faydali program oldu” ifadelerini kullandi. Akin, Baskan Büyükkiliç’a de tesekkür ederek, “Büyük bir tesekkürü Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür etmek istiyorum. Kendisi bir hekim olarak eczacilarin her daim yaninda oldugu için, pandemiden bu zamana kadar ne dediysek bizi reddetmedigi için bir kez daha saygilarimi, tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Derslere yüzde 95 oraninda katilim saglanmis, umut ediyorum ki sizler buradan sertifikalarinizi aldiktan sonra bir an önce istihdama katki saglayacak çalismalara baslayacagiz” seklinde konustu.

Duygu ve düsüncelerini ifade eden kursiyerlerden Ceydanur Durna ise, Baskan Büyükkiliç basta olmak üzere emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan 38 kursiyere basari sertifikalari takdim edildi.
Kaynak: İHA