250 Yillik Tuglalardan Geleneksel Firin Yapti

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yasayan isletmeci Erdogan Cazir, 250 yillik tuglalardan lahmacun firini yapti. Cazir, müsterilerine geleneksel odun firininda pide ve lahmacun pisiriyor.

250 Yillik Tuglalardan Geleneksel Firin Yapti
Erzurum’un Uzundere ilçesinde yasayan Erdogan Cazir, Konya’da yikilan eski bir firindan çikan 250 yillik tuglalardan firin yapti. 5 yildir isletmekte oldugu lahmacun ve pide firininda elektrikli firin kullaniyordu. Elektrik faturalari nedeni ile tas firin yapmaya karar verdi. Internette arastirma yapan Cazir, Konya’da firin isi yapan bir usta ile tanisti. Eski bir firindan çikma olan tuglalari Uzundere ilçesine getirdi. Usta ile birlikte 250 yillik pismis kirmizi tuglalari kullanarak firin yapti. Hem elektrik faturalarindan tasarruf etti hem de yaptigi lahmacun ve pidelerin lezzetine lezzet katti. Cazir, odun atesinde, tugla bir firinda pisen hamurun daha lezzetli oldugunu ifade etti.

Firinin tabaninda kullanilan demir alasimli lav tasi olarak bilinen tas çabuk isiniyor geç soguyor.

Erdogan Cazir, “5 yildir Uzundere ilçesinde lahmacun ve pide firini isletiyorum. Maliyetlerin yükselmesiyle birlikte tas firin yapmaya karar verdim. Internette arastirma yaptim ve bu konuda uzman bir firinci usta buldum. Eski bir firindan alinan 250 yillik tuglalar oldugunu ögrendim ve hemen tuglalari getirip usta ile birlikte firini yaptik. Yemegimizin lezzetine lezzet kattik" dedi.

Kaynak: İHA