Urla Caddeleri Enginar Bahçesine Döndü

Izmir’in sahil kenti Urla’da bu yil 9.’cusu düzenlenen Uluslararasi Enginar Festivali, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun da katildigi renkli görüntülerle basladi. Urla Belediye Baskan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, “Üç gün içerisinde 1 milyonun üstünde ziyaretçi agirlamis olacagiz” dedi.

Urla Caddeleri Enginar Bahçesine Döndü
Uluslararasi Urla Enginar Festivali, bu yil ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketleri nedeniyle Urla Cumhuriyet Meydani’nda kurulan stantlar ile “Urla Enginar Günleri” adiyla basladi.

Festivale katilan Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, festival alanina Urla Belediyesi Spor Kulübü (UBSK) sporculari ile ellerinde Türk bayraklari ile halki ve üreticileri selamlayarak girdi. Daha sonra Urla Belediye Baskan V. Kaymakam Murtaza Dayanç ile enginar üreticisi tezgahlari ziyaret eden Bakan Kasapoglu üreticilerle sohbet ederek hayirli isler diledi.

Ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen deprem felaketinden dolayi bu yil yapilmasi planlanan 9. Uluslararasi Urla Enginar Festivali’ni, “Urla Enginar Günleri” adi altinda yaptiklarini dile getiren Belediye Baskan V. Kaymakam Murtaza Dayanç, “Bugün Urla Enginar Günleri’mizin ilk günü. Urla merkezde Enginar Günleri’ni icra ediyoruz. 6 Subat’ta Kahramanmaras’ta büyük bir deprem oldu. 50 binin üzerinde vatandasimiz hayatini kaybetti. Bu aciyi hepimiz yüregimizde hissediyoruz. Dolayisiyla, bu sene 9’uncusunu düzenlemeyi planladigimiz Enginar Festivali’ni, Enginar Günleri Konsepti’nde bir anlayisla, pazar mantigiyla gerçeklestiriyoruz. Üreticilerimizin üretmis oldugu ürünlerini, enginarlarini, tarim ürünlerini en iyi sekilde pazarlayabilmelerini, ayni zamanda da Urlamizi bu Enginar Günleri’nde disaridan gelen misafirlerimizin en iyi sekilde kesfetmesi, gezmesi, dolasmasi, tadini çikarmasini istiyoruz. Çünkü Urla ilçemiz tarihi, dogasi, kültürü ile Türkiye’de gerçekten nadide ve özel ilçelerden biri. Gittikçe de trendi ve talebi artan bir ilçe. Gerçekten, gezilmesi, görülmesi, yasanilmasi gereken bir yer. Bu sayede bütün ziyaretçilerimize hos geldiniz diyorum. Üreticimize, bol, bereketli kazançlar diliyorum. Insallah bu Enginar Günleri’mizi de en güzel sekilde degerlendiririz. Haftasonu Urlamizda ciddi bir kalabalik bekliyoruz. Belki de 1 milyonun üstünde ziyaretçi agirlamis olacagiz bu 3 gün içerisinde. Bizler Urla’nin bir yöneticisi olarak ki eminim Urlalilar da ayni seyi hissediyordur, gurur duyuyoruz. Çünkü Izmir’in en kalabalik, en önemli organizasyonlarindan birisi bu. Insallah bu sekilde devam eder” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA