TEKNOFEST 2023'Te Samsun Standina Yogun Ilgi

Istanbul Atatürk Havalimani’nda düzenlenen TEKNOFEST 2023’de yer alan Samsun Büyüksehir Belediye Standina, ziyaretçiler yogun ilgi gösterdi.

TEKNOFEST 2023'Te Samsun Standina Yogun Ilgi
Dünyanin en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023 tüm hiziyla devam ediyor. 2022 yilinda Samsun’un ev sahipliginde gerçeklestirilen TEKNOFEST, bu yil ise Istanbul’da yapiliyor. Istanbul Atatürk Havalimani’nda düzenlenen festivalde stantla yer alan Samsun Büyüksehir Belediyesi, davetlileri birbirinden güzel etkinliklerle karsiliyor.

Stantta olusturulan ekranlarda misafirler Samsun’un cografi isaretli ürünlerini ve turizm alanlarini izlerken, sunulan ikramlarla da Samsun’a özgü lezzetlerin de tadina bakma firsati buluyor. Samsun’a özgü yapilardan olusan karelog oyununda ise özellikle gençler keyifli anlar yasiyor.

Karelog oyunu ilgi gördü

Samsun Büyüksehir Belediyesi standini ziyaret eden 22 yasindaki Evin Dag, “Burasi çok güzel. Güzel etkinlikler var. Özellikle karelog oyununu oynarken eglendim. Çok misafirperver bir Samsun gördüm. Misafirperverligine hayran kaldim diyebilirim. Hediyeler ikramlar çok güzeldi” dedi.

15 Yasindaki Ege Çinar Kamar ise, “Burada çok egleniyorum ve ögreniyorum. Samsun Büyüksehir Belediyesi standini çok begendim. Oyunlar çok güzel. Herkesi burayi görmeye devam ediyorum” diye konustu.

Ikiz kardeslerden Efe Köksal Kamar, TEKNOFEST’in heyecan verici bir festival oldugunu belirterek, “Milli teknoloji ürünlerini yakindan görebildigimiz için mutluyuz” dedi.

Kaan Öktem ise, “Festival çok basarili. Gezip görmeye çalisiyoruz. Simdi de Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin standindayiz. Karelog oynuyoruz. Gayet keyifli” ifadelerini kullandi.

TEKNOFEST standinda bulunan Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Idris Akdin, “TEKNOFEST Samsun’da çok güzel bir sekilde müthis bir ilgiyle gerçeklestirilmisti. Bu yil ise Istanbul’da gerçeklestiriliyor. Samsun standina çok güzel bir ilgi var. Kentin tanitimi ve vizyonunu insanlara anlatmak için önemli bir firsat. Bu firsati en güzel bir sekilde degerlendirmeye çalisiyoruz. Özellikle Istanbul’da yasayan Samsunlularin müthis bir ilgisi var. Tüm vatandaslarimizi TEKNOFEST’e davet ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Baskan Demir: “Dünyanin en önemli festivallerinden biri”

Milli Teknoloji Hamlesine katki vermek, gençlerin içlerindeki kivilcimi büyük bir atese dönüstürmek amaciyla TEKNOFEST’in düzenlendigine dikkat çeken Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise sunlari söyledi:

“Geçen yil TEKNOFEST’e ev sahipligi yapan il olmanin hakli gurunu yasiyoruz. Dünyanin en önemli festivallerinden birisi olan TEKNOFEST bu yil Istanbul’da gerçeklestiriliyor. Biz de Büyüksehir Belediyesi olarak kurdugumuz stantla yer aliyoruz. Ziyaret eden vatandaslarimizin standimiza ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Mutlaka gençlerimizin ziyaret etmesi gereken bir etkinlik. Tüm vatandaslarimizi TEKNOFEST ruhunu yerinde görmeye davet ediyorum.”
Kaynak: İHA